IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Целта пред Volkswagen – до 2023 година да изпревари Tesla

Германската компания ще построи завод, който да произвежда до 1,5 млн. електромобила годишно

Volkswagen има добри шансове да изпревари пионера при електромобилите през 2023 година, обяви председателят на промишления съвет на германската компания Берн Остерлох. Той уточни, че не става дума само за качество, а и за обемите а производство.


VW ID.3


През следващите 3 години Volkswagen ще построи завод, в който ще се произвеждат между 900 000 и 1 500 000 автомобила на година. Това е 3 пъти повече от производствените обеми на Tesla, които американската компания ще постигне след пускането на строящата се в момента Gigafactory 4 в Германия, пресметна Остерлох.

Топ-мениджърът припомни и проекта Artemis, който стартира през май. Той предвижда концернът да създаде собствен софтуер за електрически автомобили, който ще бъде разработен от марката Audi. Центърът за неговова разработка вече беше преместен от Волфсбург в Инголщад, след като Volkswagen не успя да се справи с проблемите със софтуер на електрически си хечбек ID.3.

Новият софтуер ще помогне на германската компания да подобри процеса на разработка на нови модели. До 2022 година брандовете в групата Volkswagen трябва да направят 27 модела на модулната платформа MEB, разработена специално за електромобили.

Статистиката показва, че в момента всеки 10-и автомобил на Volkswagen на пазара в Германия е оборудван с електромотор. Около 2,4% са различните хибриди, а 6,3% - напълно електрическите модели. Електрификацията обаче се превръща в проблем, тъй като експертите очакват, че заради нея около 400 000 жители на Германия ще загубят работните си места.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тия приказки, за електрическата експанзия на фауве ги слушаме вече седма година. Разправяха, че през 2020 щели да имат 42 ел модела и какви ли не глупости. Останалите шваби и те са същите.
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А на Тесла целта сигурно е до 2023та година да изпревари Ауди по продажби както и Роудстъра да изпревари съответно моделите на Ламборгини(без Урус) и най-бързите варианти на 911
  • #4
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И назад да тръгне Тесла, пак няма да ги стигнете.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Е кой ще купи тоя талаш че и 1.5 млн.А да забравих с подкупи и заплахи за спиране на еврофондовете ще притискат държави като България да ги купуват за пощи полиция и тн.Както Сименс пълнят чекмеджетата на сегашният ни Министър Прецедател.Така работи немската икономика некадърни но нагли.!.
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    смяхме се на лозунгите от комунизма, че искаме преилетката да я правим за 4 години, но кто ги слушам ФВ - същатата работа. Тупат се вечно да са 1.. ама имат още хлебец да хапват. То само с върли менаджерски мокри сънища..лозунги не става...
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    САМО ЧЕ НА 31ВИ ФЕВРУАРИ.