IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

24-те часа на Льо Ман ще се състои, но без публика

Легендарното състезание беше отложено за 19-20 септември

Легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман” ще се проведе този сезон – 19-20 септември, но лошата новина е, че състезанието ще е без публика. Надбягването трябваше да е през юни, но беше отложено заради пандемията от коронавирус, а досега се смяташе, че организаторите ще допуснат ограничена бройка зрители до трасето. Концепцията беше публиката да се събира в отделни „селища”, като феновете да бъдат изолирани за поне 48 часа на групи от по няколко стотин души и освен това редовно да бъдат подлагани на тестове за коронавирус. 

 

24 часа на Льо Ман

 

 


„88-ото издание на „24 часа на Льо Ман”, за съжаление, ще остане в историята като състезание без публика – потвърди президентът на ACO Пиер Фийон, който ръководи организацията на надпреварата. – В последните няколко седмици търсихме различни варианти, за да проведем състезанието с публика, макар и с ограничен брой зрители. 


„Но с оглед на ограниченията, засягащи събитията, които спадат към категорията на фестивалите, продължаващи няколко дни, ние и местната власт решихме, че е по-добре състезанието да се проведе при закрити врата. Наясно сме, че феновете ще са разочаровани. Те няма да са в Льо Ман, но нашите медийни екипи ще докарат Льо Ман при тях.” 


Организаторите на „24 часа на Льо Ман” планираха да пуснат 5000 човека на пистата за състезанието – тези, които са закупили най-рано билетите си, но сега и това се оказа невъзможно.
 

Сезонът в световния шампионат за издръжливост (WEC) ще бъде рестартиран този уикенд с „6 часа на „Спа”, а след това ще завърши със състезанията в Льо Ман и Бахрейн (21 ноември). 

 

0 от 500