IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot се завръща в "24 часа на Льо Ман"

Френският отбор ще заложи на нов хибриден автомобил

Peugeot се завръща в

Peugeot Sport обяви, че отново ще участва в сериите за издръжливост (WEC), след като получи одобрение от ръководството на PSA Group. Очаква се французите да се завърнат в шампионата, част от който е легендарното състезание "24 часа на Льо Ман" през 2022 г., като вече разработват нов хибриден модел за надпреварата.

Новият автомобил ще бъде от клас „хиперавтомобили“ и ще бъде разработен според изискванията за WEC. Засега няма данни за проект, но се предполага, че автомобилът ще бъде разработен съвместно с отборите на ORECA и Rebellion.

„Развълнуван съм от възможността и предизвикателството пред моя екип да тества уменията си в това начинание“, коментира Жан-Марк Фино, директор спортното подразделение на PSA. Той допълни, че финансирането ще бъде осигурено от марките от групата, като някои от тях също биха могли да допринесат с опита си в моторните спортове за разработването на бъдещия състезателен автомобил.

Жан-Филип Импарато, изпълнителен директор на Peugeot също коментира бъдещето на състезателната програма. Импарато смята, че новите промени, готвени от Международната автомобилна федерация (FIA) за  сериите WEC съвпадат с плановете на Peugeot за електрификация на гамата автомобили, които ще предлагат на пазара.

Според правилата на FIA, за създаването на състезателен модел от съответния клас производителят трябва да има най-малко 20 бройки от него, пригодени за обществените пътища. Това означава, че през следващите години от марката трябва да покажат конкретния модел.

Снимка: Peugeot

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Айдееее,тойота пак утече.Като бяха германците във ВЕЦ я биеха редовно,сега пък Пежо се връща и пак ще има бой по японските тикви.