IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley добави още мощ на най-бързия всъдеход на планетата

Обновената Bentayga Speed най-вероятно ще пропусне пазара в Европа

Премиерата на обновения кросоувър Bentley Bentayga се състоя през юни, а продажбите на модела ще стартират през 2021 година. За 12 август пък е предвидена премиерата на фейслифта на най-мощната версия – Speed, която е и най-бързият сериен кросоувър на планетата.


Bentley Bentayga Speed


Прес-службата на компанията публикува снимки на автомобила, покрит с минимален камуфлаж. От Bentley твърдят, че всички детайли по каросерията на обновената Bentayga са напълно нови, като това важи и версията Sport. Тя се отличава от стандартния модел най-вече по задните светлини и четирите тръби на изпускателната система, които имат нова форма. Машината получава уникални предни и задни дифузьори, черни джанти и допълнителни елементи по каросерията в същия цвят.

В салона на автомобила ще видим обновена информационно-развлекателна система с тъч-скрийн като на стандартната Bentayga, цифров дисплей и преработен приборен панел. Очаква се интериорът да получи контрастни цветове и да бъде тапициран с алкантара.


Bentley Bentayga Speed


Под капака на обновения Bentley Bentayga Speed се намира досегашният 6,0-литров W12, чиято мощност е увеличена от 600 на 635 к.с. Максималният въртящ момент си остава 900 Нм, като се очаква ускорението от 0 до 100 км/ч да отнема около 3,9 секунди. Топ-версията на кросоувъра получава и по-производителна изпускателна система.

Засега няма яснота как ще се промени максималната скорост на автомобила, която досега беше 306 км/ч (с 1 км/ч повече от тази на Lamborghini Urus)и го превръщаше в най-бързия сериен кросоувър на планетата. Очакванията са, че въпреки увеличената мощност този показател няма да се промени.


Bentley Bentayga Speed


За съжаление, обновената Bentayga Speed няма да се продава в Европа, а ще бъде предназначена за САЩ, Близкия Изток и Азия. За Стария континент Bentley предвижда топ-версията да бъде оборудвана с 4,0-литров битурбо V8, развиващ 550 к.с. По-късно тази година ще излезе и хибриден вариант с 3,0-литров бензинов V6.

Снимки: Bentley

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То тая кола като цяло изглежда като студентско упражнение.... Пък и чак да джипка, по-скоро паркетник.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    yorval ( преди 3 години )
    Всичко мн.добре, ама тия предни неадекватно дизайнерски УАкани фарове с вида на котешки очи развалят целото удоволствие, питам се кой КУХаВЕЛ ги е измислил и приложил - та те ИЗОБЩО не се вписват в пейзажа и линията/формата на целата кола