IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentayga получи новия стил на Bentley

Кросоувърът претърпя най-мащабното обновяваване в историята си

Кроссовърът Bentley Bentayga, който се произвежда от 2015 г., претърпя най-сериозното обновяване в своята история. Специалистите от Крю унифицираха дизайна на модела в стила на последните Continental GT и Flying Spur, обновиха салона и допълниха оборудването.


Bentley Bentayga 2021


От компанията твърдят, че обновеното Bentley Bentayga демонстрира новия дизайнерски стил на марката. Напълно новата предна и задна част не са повлияли на коефициента на аеродинамично съпротивление, но са придали по-съвременен и по-динамичен облик на луксозния кросоувър.

Ключовият елемент е „матричната“ решетка на радиатора. Тя е разширена и е наклонена назад, което позволява да се премести и ръба на капака на двигателя. Новите овални фарове с кристали са разположени с 30 мм по-високо. Оптиката на обновената Bentayga е матрична с 82 диода във всеки блок и с 3 режима на работа – за града, за извънградско пътувани и за магистрала. Фаровете се адаптират към условията навън и могат да променят яркостта си, за да не заслепяват идващите насреща шофьори.


Bentley Bentayga 2021


Задните светлини вече са същите като при Continental GT, като рамката под номера е преместена от вратата на багажника на броня. Променена е и формата на тръбите на изпускателната система, както и на спойлера. Добавени са и два нови цвята на каросерията – зелен Viridian и кремав Patina.

Салонът на обновената Bentayga е напълно преработен, като най-сериозните изменени са нови вътрешни части на вратите, волан и седалки. Променен е и предният приборен панел, като той вече е на напълно виртуален. Мултимедията е със сензорен диагонал с 10,9 инча, като отново работи с Apple CarPlay и Android Auto, но вече е оборудвана с портове USB-C и безкабелно зарядно.


Bentley Bentayga 2021


Освен това, в оборудването на кросоувъра са включени навигационна система, проекционен дисплей, развлекателна система за возещите се на задната седалка пасажери и предлага като опция аудиосистема Naim с мощност 1780 вата, 20 тонколони и 6 звукови профила.

Първоначално обновеното Bentley Bentayga ще се предлага с 4,0-литров битурбо V8 мотор, който развива 550 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Той е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а максималната скорост е 290 км/ч. По-късно в гамата ще се появят хибрид и версия Speed с 6,0-литров W12.

Още снимки на обновения модел - вижте в галерията:

Снимки: Bentley

0 от 500