IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-вредни навика на неопитните шофьори

От положението на ръцете до загряването на мотора: тези грешки трябва да се избягват

Няма нищо срамно да си начинаещ шофьор - даже Юрий Гагарин и Нийл Армстронг в някакъв момент са карали шофьорски курсове и са свиквали с автомобила. Проблемът е само, че някои от грешките, които се допускат от неопитност, после може да се превърнат в навик за цял живот. Ето най-често срещаните сред тях, и как да се отървем навреме.


10-те най-вредни навика на неопитните шофьори (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Haha ( преди 3 години )
    До #6 кви карета те гонят :), ако ръчната не задържи първо двигателя ще превърти. Износвали му се каретата! Хаха!
  • #14
    25 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И спазвайте дистанция!
  • #13
    2 rate up comment 7 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    #6, а сега пише, че до скорости до 80 км/ч си караш в която лента ти е удобна. Извън града и над 80 км/ч изпреварването отдясно е забранено.
  • #12
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Шоферче ( преди 3 години )
    Обща грешка на повечето неопитни водачи е, че гледат в грешна посока: прекалено близо пред автомобила, храстите от двете страни на пътя, колите в насрещното. С придобиването на опит се научават да съсредоточават вниманието си повече там, от където ще минат с автомобила след няколко секунди, като това е по-далеч с нарастването на скоростта.
  • #11
    49 rate up comment 2 rate down comment
    Шофьор ( преди 3 години )
    Повечето шофьори не знаят, че автомобила има един таен лост. Намира се в ляво на волана. Когато го преместите се включват светлини в предната и задната част на автомобила. По тези светлени другите участници в движението се ориентират КЪДЕ НА М*АЙНАТА СИ СТЕ РЕШИЛИ ДА ХОДИТЕ!!!
  • #10
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    в бг правилната стойка е ръката на волана 12 и нещо ризата разкопчана айсифона в другата ръка преглеждаш сураттефтера гледаш над очилата и звучи класика в колата ивана
  • #9
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не са начинаещите опасните, просто има един тип шофьори които не знам как още има книжки и колко коли са потрошили вече.
  • #8
    33 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пропуснали са един от най-вредните навици, на който дори инструкторите учат и това са аварийните! Пускат се за всичко и означават, че може да спрете и даже да паркирате където си искате.
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Блокира ми механичната ръчна спирачка на нов автомобил на 80000 км и 3 години при това през есента при плюсови температури. Влачих се 20 метра напред и 20 назад докато не се отпусна. Така че не е и до старост.
  • #6
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Нашенски маниер: да се оставя само на скорост без ръчна и да се рециклират карета. Да се бибитка все едно си в Индия. Мигачите са за окраса. И лявата лента да е най-пълна, при което изпреварването става само по английски. Някога в ЗДвП пишеше, че си длъжен да заемаш най-дясната свободна лента. Откога пък в града това не важи?