IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda 3 получава турбомотор и задвижване 4х4

Новият двигател ще се предлага и за хечбека, и за седана

Японската компания Mazda готви нови модификации за модела Mazda 3, които ще се появят на пазара през 2021 г. Основните новости при тях са турбодвигател и система за задвижване на четирите колела, съобщава Motor1.


Mazda 3


За последен път турбомотор е поставян на Mazda 3 през 2013 г. Тогава обаче това беше съвсем различен автомобил, който за 7 години се промени значително както на външен вид, така и при технологиите.

Очаква се, че турбодвигатели ще се предлагат както за хечбека, така и за седана. Според източника на изданието, всички версии на Mazda 3 със задвижване 4х4 ще получат мотори с турбо. От Motor1 изпратиха официално запитване до компанията, но отговор от японците така и не последва.


Mazda 3


Изолзването на турбодвигатели ще доведе до повишаване на мощността на модела, което е много важно за Mazda особено за пазара в САЩ. Там General Motors и Ford се отказват от предлагането на седани и хечбеци, така че изборът за клиентите намалява. Не е изключено Mazda да предложи и хот-хеч (MPS), който да се конкурира с VW Golf GTI, Honda Civic Type-R, както и с бъдещата Toyota Corolla GR.

Снимки: Mazda

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мазда са един от технологично най-изостаналите производители. И преди някой *** да пропищи "Скай-ако Хикс!" - това не е иновация, а инат и израз на грешна стратегия с технология, захвърлена от другите производители на автомобилното бунище преди 10 години. Скъп двигател с малък въртящ момент, който не може да докара и 10% икономия спрямо нормален турбобензин, въпреки наличието на микрохибридна технология.