IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda увеличава гаранцията на моторите си на 10 години

Предложението важи за клиентите в няколко държави в Европа

Компанията Honda взе решение да увеличи срока на гаранция на своите двигатели в няколко държави от Европа. При това промяната ще става без цял ред уговорки и условия, съобщиха от френското подразделение на марката.


Honda двигател


В момента моторите на японския производител са с 5 години гаранция, но Honda предлага още 5 допълнително на клиентите си, чиито автомобили са регистрирани във Франция, Андора и Монако. Единственото условие е, че колата да бъде обслужвана само в официален сервиз на марката и да не е на повече от 10 години.

Гаранцията остава в сила, дори ако автомобилът смени своя собственик. Пробегът на колата също няма никакво значение, но гаранцията няма да важи за таксите, коли на полицията, медицински автомобили и превозни средства на други подобни организации. Същото се отнася и за тунингованите машини, както и за състезателни коли.

От Honda уточняват, че от предложението ще могат да се възползват собствениците не само на коли с бензинови двигатели, но и с хибридни или електрически агрегати.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хитри са. 10 години, но ако само ние прибираме паричките за поддръжка. Това не е грижа за клиента, а схема за увеличаване на приходите. Но в края на крайщата няма значение, като никой не ги купува в Европа. И 20 години да дадат, все тая. Производител без значение.
  • #3
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Друг момент конкретно при Хонда е, че до скоро 1.5 турбо получаваше дори 6 години гаранция, но не заради доброто сърце на Хонда, а защото мешаше бензин и масло и на много пазари ги задължиха да удължат гаранцията. Те поне го направиха за всички с тези двигатели.
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Премиум колите не дават толкова дълга гаранция, защото първия собственик рядко се възползва от нея. Иначе в БГ Ауди БМВ и Мерцедес дават 4г. Щом ФВ и Шкода могат да дадат 5 значи и Ауди могат, но не го правят. Също интересен пример по темата с гаранциите са Киа и Хюндай. Защо след като Киа дават 7г, Хюндай не искат (вярно че се пишат по-премиум ама спрямо Киа). И ние да се радваме, защото в Европа масово гаранциите са 2 и 3 години макар и с неограничени км
  • #1
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Ауди фен ( преди 3 години )
    Това защо Ауди не го внедрят? Все пак е мн по елитна марка. И е немска.