IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW пуска нова марка електромобили с цена под 20 000 евро

Все още не е ясно кой от брандовете в групата ще ги произвежда

През последните години автомобилните производители, които произвеждат и електрически превозни средства, се съсредоточиха върху разработката на седани, SUV и пикапи с по-голям пробег. Това остави празнина за по-малки електоромобили, които съответно имат по-малък пробег и по-ниска цена. Във Volkswagen планират да запълнят тази ниша с нова марка EVS, която ще продава коли на ток за по-малко от 20 000 евро, съобщава Automotive News.


VW EV


Според информациите, новите автомобили ще бъдат изградени на модифицираната платформа MEB EV на Volkswagen. В компанията предвиждат разходите по тяхната разработка и производство да бъдат с около 1/3 по-ниски от тези на VW ID.3, който е първият сериен електромобил от новото семейство, подготвяно от германския производител.

Инженерите на Volkswagen са разгледали всички възможни варианти – от по-малки електромотори до различни конфигурации на модула на акумулаторите. Все още не е ясно, под коя марка ще се продават тези модели, но през 2019 г. главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс заяви, че вероятно това ще бъде испанският производител Seat, като целта е да е направи „огромна крачка към достъпната електрическа мобилност“.

Наскоро обаче производителят преработи своята стратегия по отношение на марките в концерна, производствените системи и пазари, така че не е изключено, новото семейство достъпи електрически модели да бъдат продавани и под основната марка в групата, а именно – Volkswagen. Очаква се, съвсем скоро да бъде взето окончателно решение по въпроса.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Фифи ( преди 3 години )
    Това прилича на сагата със завода... 3 години не могат да решат къде ще го правят и ни занимават ежедневно с това. Някой не провери ли какво е казала Ванга за тоя знаменит завод?
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тези "новини" ги слушаме от години. Още нищо не са решили от ВАГ, но едно птиченце казва на "медийте", какво щели да правят. Съответните списвачи съвсем "безкористно" ни свеждат това, което птиченцето им е казало и така всекидневно ни облъчват с пропагандата на селската марка. Понеже няма какво хубаво да се напише за тази компания, то непрекъснато ни занимават с това какво ЩЕ правят. Ще, ще,ще...