IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW пуска нова марка електромобили с цена под 20 000 евро

Все още не е ясно кой от брандовете в групата ще ги произвежда

През последните години автомобилните производители, които произвеждат и електрически превозни средства, се съсредоточиха върху разработката на седани, SUV и пикапи с по-голям пробег. Това остави празнина за по-малки електоромобили, които съответно имат по-малък пробег и по-ниска цена. Във Volkswagen планират да запълнят тази ниша с нова марка EVS, която ще продава коли на ток за по-малко от 20 000 евро, съобщава Automotive News.


VW EV


Според информациите, новите автомобили ще бъдат изградени на модифицираната платформа MEB EV на Volkswagen. В компанията предвиждат разходите по тяхната разработка и производство да бъдат с около 1/3 по-ниски от тези на VW ID.3, който е първият сериен електромобил от новото семейство, подготвяно от германския производител.

Инженерите на Volkswagen са разгледали всички възможни варианти – от по-малки електромотори до различни конфигурации на модула на акумулаторите. Все още не е ясно, под коя марка ще се продават тези модели, но през 2019 г. главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс заяви, че вероятно това ще бъде испанският производител Seat, като целта е да е направи „огромна крачка към достъпната електрическа мобилност“.

Наскоро обаче производителят преработи своята стратегия по отношение на марките в концерна, производствените системи и пазари, така че не е изключено, новото семейство достъпи електрически модели да бъдат продавани и под основната марка в групата, а именно – Volkswagen. Очаква се, съвсем скоро да бъде взето окончателно решение по въпроса.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Брат, толкова си елементарен, с твоите 3/три/ реплики, че не може човек да те сбърка!Сега какво се оправдаваш, като ученичка! Айде не ме занимавай повече! Чао!
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #10 Говориш за себе си в множествено число или говориш от името на групата ***, които се само ТИ, но с много АЗ? Хубаво е да си ръководител на група и да говориш от тяхно име, но още по-хубаво ще бъде да се обърнеш за помощ към медицината. И между другото да ти кажа, аз пиша само собствени мнения и изразявам лична почиция. Нито пиша от името на други хора, нито пиша статии, а само мнения под тях! Схващаш ли разликата? Огромна е!
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А питаш ли нас - от тебе колко ни е втръснало!?!
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До #4 ( преди 3 години )
    Аз, понеже в момента гледам за нова кола, мога да споделя малко. Голф 8, модел 2020, на сайта volkswagen.bg започва от 41 700 лв. с ДДС. Това е с 1.5 130 к.с бензин, ръчка, с климатроник, парктроници преден и заден, LED фарове, т.е. всичко, което ми трябва на мен. Още не съм ходил в форума, но очаквам да има отстъпки от тази цена. При другите марки, ако вземеш нормален двигател, не еднолитрова тъпотия, и сложиш това оборудване, пак отиваш на подобно цифра. Изобщо се чудя дали да е нова колата...
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    тоя от 1 до 6 ( преди 3 години )
    Колега,ти определено си най-големият фен на тази марка, след като постоянно си в час с всички техни изказвания, прогнози, планове и т.н.!! Браво, разбираш ли!!
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Ще.......и тоя ИД3 го няма никакъв?
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Мдам ( преди 3 години )
    Тия освен дупките си с пръстенца нищо не могат да запълнят.Рено чрез Дачия и Пежо са вече там.
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Първо да го видим. Той и Голфа щеше да е евтин, а започва от 45 бона. Да, 45 бона за фолксваген, ужас!
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )