IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen съкращава моделната си гама

Броят на кросоувърите ще бъде намален от 14 на 10

Германският автомобилен гигант Volkswagen ще преразгледа гамата си и ще съкрати броя на моделите в нея. Това съобщи шефът на отдела за разработки и изследвания на компанията Франк Велш пред Autocar.


Volkswagen гама


Топ-инженерът не пожела да посочи конкретни модели, но според информация на Autocar, става дума за кросоувъри. В момента в гамата на Volkswagen има 14 различни SUV-модела, но според ръководството на компанията е напълно достатъчно те да бъдат не повече от 10.

Проблемът, според Велш, е че някои нови модели в този сегмент отнемат купувачи от по-старите, което води до изостряне на вътрещната конкуренция, но не и до увеличаване на продажбите. Съответно, разходите по производството растат.

Франк Велш допълни, че във Volkswagen ще се съсредоточат върху разработката и производството на успешните модели, но отново не пожела да посочи конкретни имена. Към момента е ясно едно – съкращенията ще засегват машини, изградени на платформата MQB. Вместо тях в гамата на марката ще се появят новите електрически Volkswagen ID.

Снимка: Volkswagen

0 от 500