IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagеn почти показа нов кросоувър

Моделът Nivus сменя Polo, а догодина ще дойде и в Европа

Компанията Volkswagen показа снимки на нов кросоувър, за който се очаква да смени малкия хечбек Polo. На фотосите моделът е покрит с камуфлаж, което се превръща в традиция за производителя от Волфсбург.


VW Nivus


Все пак се вижда, че новият модел, който получава името Nivus, е в стила на крос-купе, като се различава доста от показания наскоро VW Atlas Cross Sport. Кросоувърът разчита на светодиодна оптика, ефектна решетка на радиатора, както и някои дизайнерски елементи, взаимствани от новия VW Golf.

В основата на VW Nivus е модулната платфома MQB, като интересното е, че обемът на багажника е цели 415 литра, докато при малкия хечбек Polo той е 285 литра.

Засега е известен само един от силовите агрегати за модела. Това е 1,0-литров турбомотор с 3 цилиндъра, който развива мощност от 130 к.с. Той се съчетава с 6-степенна автоматична скростна кутия. Твърди се, че ще има вариант с по-малка мощност и механични скорости, но това не е потвърдено. Задвижването е само към предната ос.


VW Nivus


Първата страна, в която ще се появи Nivus, е Бразилия, като моделът ще се произвежда в местния завод на марката. Догодина кросоувърът ще излезе на европейския пазар, но не е изключено там да получи различно име.

Снимки: Volkswagen

0 от 500