IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW заменя Touran с ID Buzz

Електрическата версия на популярния микробус трябва да се появи през 2022 година

Volkswagen ще се опита да подсили сегмента MPV с електрически ID Buzz, който ще замени сегашния модел Touran. Това обяви Франк Уелш, член на борда на директорите на германския производител, който отговаря за новите разработки.


VW ID Buzz


Сегашният VW Touran, базиран на седмото поколение на Golf, все още се продава, докато производството на по-големия Sharan ще бъде спряно до края на годината. Очаква се, Touran да последва неговата съдба в края на 2021 г., като в компанията хвърлят огромни средства в разработката на нови електрически модели.

Факт е, че във VW предпочитат да залагат на кросоувъри и SUV-модели, тъй като техните продажби са по-големи и съответно носят повече печалби. В сегмента на минивановете (MPV) най-добри резултати компанията постига през 2004 г., когато продава 191 414 бройки от Touran. За миналата година резултатът е 75 417.


VW Touran


„Някои хора считат Toran са скучен автомобил, но той е много ефективен, тъй като върши отлична работа за големите семейства и носи добра печалба на Volkswagen. Сега концепцията за MPV моделите се промени, като пример за това е 7-местният Tiguan Allspace. Истинският наследник на Touran обаче ще бъде ID Buzz, който разработваме в момента, тъй като той взима най-доброто от сегашния модел и добавя нови технологии“, коментира Уелш.

Топ-мениджърът допълни, че основото, от което се нуждаят минивановете, за да си върнат поне част от популяността, е емоционален дизайн. Именно това ще бъде и едно от оръжията на бъдещия VW ID Buzz. Той ще получи платфомата за електромобили на германския производител MEB, като ще може да изминава до 600 км с едо зареждане. Миниванът ще се предлага във версии със задно задвижване и мощност 271 к.с. и с 4х4, която ще развива 374 к.с.

Снимки: Volkswagen

0 от 500