IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brembo: Ако не отворим до седмица, край!

Германският влак рестартира и трябва да се закачим за него, твърди шефът на компанията

Италианските производители на автомобилни компоненти са изправени пред много сериозен риск, ако не възобновят работа идната седмица, предупреди Алберто Бомбасеи, председател на борда на прочутия производител на спирачни системи Brembo.


Brembo, Алберто Бомбасеи


"Ако италианската верига от доставчици не започне отново да действа идната седмица, дори и с по-бавно темпо, и не се закачи за германския влак, който междувременно ще е рестартирал напълно, бъдещето на нашите компании ще е под огромен риск", заяви Бомбасеи в интервю за финансовия всекидневник Il Sole 24 Ore.

Шефът на компанията увери, че Brembo е влязла в кризата в добро финансово състояние и дори с амбиции за нови начинания и придобивания. "Търсехме нови възможности основно в два сегмента: на услугите с висока добавена стойност и на изкуствения интелект", уточни Бомбасеи и добави, че компанията би продължила в тези насоки, когато преодолее кризата.


Brembo, Стецано, завод

Главният завод на Brembo в Стецано, край Бергамо

Brembo, основана през 1961 в Паладина край Бергамо и кръстена на течащата през селцето река, през 1964 става доставчик на Alfa Romeo, а през 1966 - на Moto Guzzi. Днес е най-реномираният производител на спирачни системи за спортни автомобили. Компанията е доставчик на Ferrari и още няколко тима от Formula 1, на повечето отбори от Moto GP и на редица производители на спортни автомобили.

Има заводи в Италия, Бразилия, Китай, Япония, Мексико, САЩ, Полша, Испания, Швеция и Великобритания, с общо около 10 600 работници.


 

0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Брембо ще изкласят, те работят за високия сегмент, там спадовете са кратки. Производителите на евтини кабели за евтини коли като тия по България да му мислят
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Цялата индустрия в Европа е навързана. Немците не могат без италианците, италианците не могат без немците. Франция е също в играта. Ще се напаснат.