IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти: Тази година производството на коли ще се свие с над 20%

През април пазарите в Северна Америка и Европа ще достигнат историческо дъно

Производството на автомобили в световен мащаб ще се свие с над 20% през 2020 г. и ще достигне едва 71 милиона бройки поради пандемията от коронавирус. Такива данни цитират експерти от реномираната компания за проучване на пазара на автомобили LMC Automotive.


Производство


Негативната прогноза се оказва дори по-лоша от предишната, която бе направена по-рано тази година. Това означава, че автомобилните производители няма да могат да сглобят до общо 19 милиона бройки през 2020 г. В същото време експертите отбелязват, че спадът в обемите може да се окаже още по-колосален, ако най-големите предприятия не успеят да подновят работа в близко бъдеще.

В Северна Америка по-голямата част от заводите бездействат. Автомобилните производители са принудени да понесат загуби, да отлагат премиерите на новите модели и пускането им в масово производство. Това вече се отрази на Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, актуализирания Jeep Grand Cherokee и някои други модели. Експертите отбелязват, че продажбите през април ще достигнат историческо дъно в Северна Америка и в Европа. Възстановяването на пазара няма да е бързо и ще отнеме известно време.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Производството на коли ще се свие с над 20%, а продажбите с колко ще се свият е интересно? Аз предвиждам 40-50% по-ниски продажби и фалити!