IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz C-Class ще има квадратен таблет

Компанията от Щугарт се отказва от комплекса MBUX

Снимки на интериора на тестови прототип на новото поколение на Mercedes Benz C-Class бяха публикувани в Instagram. От тях става ясно, че бестселърът на германската марка ще претърпи радикални промени в салона.


Mercedes-Benz C-Class


Досегашният издължен тъч-скрийн на мултимедийната система ще отстъпи място на квадратен таблет. Променя се блокът за управление на климатичната система, а едни от малкото  бутони, които ще останат, е този за активиране на аварийните светлини.

Въпреки, че на снимките салонът на предсерийния прототип на новата C-Class (W206) е частично замаскиран, става ясно, че архитектурата на предния панел ще се промени напълно. Въздуховодите ще запазят формата си, но ще бъдат поставени по-нагоре. Новият таблет визуално ще бъде интегриран с управлението на климатика, като хоризонталната ориентация на екрана ще се запази.

Всичко това означава, че водачът ще трябва да свежда очи надолу, за да може да погледне информационно-развлекателния комплекс. Явно е, че в Mercedes-Benz са решили да се откажат от обединения в едно цяло панел MBUX, което се видя и при прототипа на новата S-Class, както и на снимките на салона на електрическия концептуален модел EQS. 


Mercedes-Benz C-Class


Технически детайли за новата C-Class липсват, но се твърди, че най-мощният вариант - Mercedes-AMG C 63, ще остане без 4,0-литровия битурбо V8. Неговото място ще заеме хибриден агрегат с 2,0-литров бензинов турбодвигател. За модела са предвидени няколко електронни системи от S-Class, в това число и автопилот.

Премиерата на новия Mercedes-Benz C-Class е планирана за 2021 г. Повечето подробности ще научим още в края на 2020 г., тъй као тогава трябва да бъде представена новата генерация на флагмана S-Class.

Снимки: Instagram

0 от 500