IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Nissan Qashqai остава без дизел

Кросоувърът ще получи две хибридни системи

Новият Nissan Qashqai остава без дизел

Следващата генерация на Nissan Qashqai няма да се предлага с дизелови двигатели, тъй като версиите с такова гориво замърсяват околната среда, съобщава Auto Express.

Плановете на японския бранд предполага пълна електрификация на предлаганата моделна гама, като един от първите модели, които ще засегне тя, е именно новото поколение на популярния кросоувър. Тази стратегия вече действа, като постепенно ще засегне всички нови автомобили на марката.

Сегашният Qashqai се предлага с 1,5- и 1,6-литрови дизелови двигатели с 4 цилиндъра, като те ще бъдат заменени от електрифицирани силови агрегати. Кросоувърът ще получи две хибридни версии - едната със системата ePower на Nissan, а втората ще е плъг-ин хибрид на партньора в алианса Mitsubishi.

От компанията признаха, че все още имат проблем с технологията ePower за Европа и тя трябва да бъде усъвършенствана, за да може да се използва за следващото поколение на Qashqai.

"Голямата разлика е при шофирането на магистрала. В Япония колите се движат с 50-65 мили в час (80-105 км/ч), докато в Европа скоростта е 80-85 мили в час (129-137 км/ч). В този случай батерията се изчерпва много бързо и така се губи ефективността на хибридната система", обясни Понз Пандикутира, вицепрезидент за Европа по продуктово планиране.

Новият Qashqai ще получи и и изцяло електрическа версия, а също така и подобрена система за полуавтономно движение ProPilot. Тя ще бъде представена по време на автосалона в Париж през есента. Технологията ще бъде достъпна и за следващата генерация на Mitsubisi Outlander, чиято премиера ще се състои през 2021 г.

Снимка: Auto Express

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Поредния теоретик, който много разбира от хибриди. Това да гледаш картинки не е като да си карал достатъчно и да си се запознал с хибридните технологии от първо лице. И не само в града, а и извън него хибридите са страхотно. (конкретно за хибридите на Тойота говоря, а не за псевдо хибриди, меки хибриди и др.подобни глупости, които се мъчат да пробутват другите производители).
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Вярно е, при скорост от 130-140 км.ч., хибридното задвижване е безмислено. Хибридите са страхотни за градско, но ако човек кара предимно извън града, няма смисъл. Тойота за 22г. не успяха да го доизмислят това, да видим Нисан, какво ще доизмислят по въпроса. :-/