IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов V6 дебютира на стар пикап на Nissan

Агрегатът ще се поставя на големите модели на марката

Нов V6 дебютира на стар пикап на Nissan

Познавате ли този пикап? Той дебютира още през 2004 г., като в Европа и Азия се продаваше под името Nissan Navara. През 2014 г. се появи новото поколение на модела, но в Щатите си продаваха същия този Frontier, който така и не беше променен. 

Новата генерация на модела трябва да се появи през 2021 г., но още сега този пикап, който е на тръбна рама, получи напълно нов силов агрегат. По-късно той ще бъде поставен и на следващия Frontier, както и на останалите големи автомобили на Nissan.

Nisssan Frontier

Бензиновият V6 двигател с обем 3,8 литра на 93% е направен от нови или променени компоненти. Той разполага със система за директно впръскване на горивото и обединен с главата на блока изпускателен колектор. В сравнение с предишния V6 4.0 мотор мощността му е увеличена от 265 на 314 к.с., но въртящият момент си остава същият - 381 Нм. Агрегатът ще се произвежда в същия завод на Nissan в щата Тенеси, където се сглобяват и V8 двигателите.

Компанията се отказва от 6-степенната механична скоростна кутия и от автомата с 5 предавки, като модернизираният Frontier получава 9-степенната трансмисия, дебютирала през миналата година при големия пикап  Nissan Titan. Системата за задвижване 4х4 с понижаващи предавки, която може да се изключва, си остава същата.

Nisssan Frontier

От гамата на модела отпада 2,5-литровият мотор с 4 цилиндъра, което означава, че той няма да се предлага на новото поколение на пикапа. Продажбите на обновения  Frontier стартират през лятото.

Снимки: Nissan

0 от 500