IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои автомобили се продават най-трудно на старо?

Пазарът на употребявани коли зависи от 8 основни фактора

Започваме с уговорката, че всичко може да се продаде, дори и най-големият боклук. Въпросът обаче е в цената. На пазара на автомобилите втора ръка има машини, за чиято продажба трябва са се направи компромис, при това сериозен. Но дори и това не е гаранция, че те ще се продадат по-бързо.

Самият пазар на автомобили на старо (в случая става дума за покупка, а не за продажба), най-просто казано, се дели на три сегмента. Първият са официалните дилъри, които могат да изкупят вашия автомобил, ако си купите нов от тях. Вторият са фирми-прекупвачи, а третият - частни лица. Първите два съответно не са никак изгодни, тъй като те предлагат по-ниска цена дори от реалната. При третия шансовете за добра продажба са най-високи, но и там няма гаранция, че ще се стигне до сделка.

Кои все пак са основните фактори, които определят дали един автомобил ще бъде продаден бързо и как те влияят на неговата цена? Според експертите, поне
от 8 от тях могат сериозно да затруднят продажбата и да принудят собственика на продаваната кола да намали исканата за нея сума. 

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор ( преди 4 години )
    Астра 2001 г, 2,2 16 V, 147 кс, ми е непродаваем, дори и в отлично състояние. Октавия, същата година, също бензин, държи цена3-4 п, а Опелчето, никой не дава и 1000. Лоша слава на самата марка, фалирала не случайно!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Никата ( преди 4 години )
    ти сменя целия алгоритъм на работа и отделно ти прави разхода по-голям от обикновена кола с ДВГ само. Просто е безумие, защото си е еднодневка - и какво значи производителите казват че карала колкото колата - ако живота на колата е предвиден да е 2г - да, прави са - щото на телефона и лаптопа батерията е същата и амен амен за 2г я мяташ в коша и толкова.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Никата ( преди 4 години )
    "Хибридните модели също плашат купувачите, тъй като те не са убедени, че батериите ще изкарат дълго време." - Не са да убедени - ти няма как да вземеш хибрид 2ра ръка, с работеща батерия. Освен ако не е на 1-2г, което обезсмисля покупката му, предвид, че нов хибрид можеш да караш от 20К лв. Батерията не е никак евтин консуматив, освен това много от производителите залагат доста сериозен процент амортизация като нормален и не го покриват дори гаранционно, да не говорим, че амортизираната батерия
  • #6
    27 rate up comment 8 rate down comment
    доказано! ( преди 4 години )
    най-трудно се продава рено, сбъркано още на чертожната дъска и дообъркано в завода!
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 4 години )
    Само като прочетох 1ва точка от статията и се отказах да чета нататък...В този сайт нещата отиват от зле на по-зле.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    red ( преди 4 години )
    Доста глупости на едно място.
  • #3
    28 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    очаквам статия и за това как да си избираме употребявана жена от сайт за запознанстваи скъпа ли е подръжката за един приАтел питам и дали е по добре да замениш жена си която е на 40 години за две на по 20 години
  • #2
    26 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Италианските и френските автомобили според CarReliabilityIndex са или толкова или по-надеждни от немските автомобили. Отдавна хората с добри Интернет навици имат начин да разберат какво си заслужава и какво не.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Добра и полезна статия, но отново груби и много елементарни грешки, като 3 литра пробег или Mercedes струва 80 0000 евро като нов и още много други! Лошото е, че виждате грешките в мненията на хората във форума, които не са толкова важни, а в същото време собствените грешки ги забравяте и неглижирате, което е много жалко и не говори никак добре за хората работещи за поддръжката на сайта, така и за името на самата медия. От години не успявате да направите един нормален форум без цензура!