IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia RS бе разкрита преди премиерата

Всъдеходната версия Octavia Scout също не остана скрита

Skoda Octavia RS бе разкрита преди премиерата

Снимки на две от очакваните с най-голям интерес модификации на новото поколение на Skoda Octavia - спортната RS и всъдеходната Scout, се появиха в един от интернет-форумите на чешката марка. Те са изтеглени от фирмената  информационно-развлекателна система Columbus. Едновременно с това компанията разкри и технически детайли за Octavia RS, като обяви и датата на премиерата на модела.

Новата Skoda Octavia RS ще се отличава от стандартните лифтбек и комби по оригиналните брони, червените спирачни апарати, правоъгълните тръби на изпускателната система, джантите и оригиналния пакет "антихром". Лифтбекът получи и малък спойлер на петата врата.

Skoda Octavia RS

Четвъртото поколение на модела ще се предлага с избор от 3 задвижващи агрегата, които ще се предлагат и за новия VW Golf. Бензиновата RS ще получи 2,0-литровия турбомотор от Golf GTI, който развива мощност от 245 к.с., а дизеловата ще разчита на двигателя на Golf GTD - също 2,0-литров, но с 200 к.с.

Хибридната Octavia RS получава задвижването на Golf GTE, но с по-голяма мощност. Наскоро Skoda представи версията Octavia iV PHEV, която развива 245 к.с. Тя разчита на комбинация от 1,4-литров бензинов TSI със 150 к.с. и електромотор, поставен между двигателя с вътрешно горене и 6-степенна скоростна кутия DSG. Само на ток тази версия изминава 50 км.

Skoda Octavia RS

Очакванията са новата хибридна RS да бъде най-мощната в историята, което означава, че тя е разполага с повече от 245 к.с., на колкото разчиташе предишното поколение на модела. Заради батерията и електромотора обаче тя трудно ще подобри времето за ускорение от 6,6 секунди на стария модел.

Що се касае до всъдеходната версия Scout, тя отново ще се отличава по увеличение пътен просвет, пластмасовите защитни елементи по каросерията, както и по сребристите детайли в долната част на броните. Този вариант на Octavia ще се предлага единствено със задвижване на четирите колела.

Skoda Octavia Scout
Снимки: forum.octaviaclub.cz


 

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Как ще сравнявате 3-ка с Октавия пък била тя и RS. Базово 320i е 72к и е доста постно оборудвано (гони 80к като сложиш туй онуй). Октавията (поне до сега) беше 57к с доста прилично оборудване. И ако имам излишни 80к в джоба, въпреки че съм фен на Октавията по-скоро ще взема БМВ-то.
  • #14
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    от къде на къде сте го обърнали на бмв-шкода спор. RS-a за парите си и това което предлага е ок. Ако някой иска и може - да си купи бмв. Само да не е на 20 години бмв-то, пък той да плюе по шкодата, щото това си е направо смешно и малоумно.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    z8 ( преди 4 години )
    маико мила гледам и не вярвам на ушите си
  • #12
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    няма премиум марка с предно задвижване
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Бедните хора карат стари БМВ-та защото им се иска да не са бедни и подражават на богатите, а и така се опитват да заблудят себе и и околните че вече не са селяни но е ясно че това няма как да стане.
  • #10
    1 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хората под средната класа са клиенти на шкода
  • #9
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти май не си наясно какво е средна класа. Средната класа са хора с възможности и имат по високи изисквания каквито шкода неможе да покрие.
  • #8
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Пламен ( преди 4 години )
    Абе момчета, къде сравнявате BMW и Skoda?!?!?! Та те колите няма място за сравнение. Едното бюджетен автомобил за хора "средна" класа както е в нормалните страни, другото "премиум". Ех ***, ***, разбираш от всичко...И аз бих предпочел Octavia RS, пред 3та серия - въпрос на избор. Както е казал народния поет "въпрос на вкус казало кучето и се облизало под опашката"
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Смеят се просяците.
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    :) ( преди 4 години )
    Да бе, вземи си бенве да ти се смеят хората по улиците