IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Octavia започва от 17 885 евро

Топ изпълнението на комби-версията ще струва около 43 540 евро

Новата Skoda Octavia започва от 17 885 евро

Новата Skoda Octavia нахлу в автомобилния свят с ярък дизайн и модерни технологии, а сега научихме и колко ще струва. На родния пазар базовата цена на модела ще бъде е 456 900 крони, или около 17 885 евро. Skoda искаше да запази базовата цена на нивото на предшественикa. Имайки предвид, че в Чехия тя е 450 900 крони (17 650 евро), може да се кажем, задачата е успешна.

Въпреки, че чешкият автомобилен производител обяви цената за базовата комплектация Skoda Octavia Active, списъкът на нейното оборудване още не е известен. Местните клиенти обаче вече знаят колко струва топ изпълнението на модела - 1 112 300 крони (около 43 540 евро), в комби версията.

В този случай оборудването е впечатляващо: тризонов климатик, асистент за паркиране, седалки с функции за масаж, отопление и вентилация, безжично зареждане за смартфон и модерна мултимедийна система. Освен това новата Skoda Octavia 2020 може да бъде купена с адаптивно шаси, панорамен покрив, LED матрични фарове и автоматична задна врата (поне за Skoda Octavia Combi).

Снимки: Skoda

Още снимки - в галерията

0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 4 rate down comment
    За тия пари хюндай i ( преди 3 години )
    За тия пари хюндай i30 лифтбек няма конглокенция , колата е много по добра от октавията и другите в тоя клас и получаваш 1.4 турбо 140 к. с. 4 цил.
  • #27
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тук доста хора коментират без да са се докосвали до Октавия от последното поколение. Смях.
  • #26
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сегашната Октавия не ме кефи- лоша шумоизолация (направо я няма), гадна возия, евтин салон, вратите се затварятсъс звук като на жигула. Дърварска кола.
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не, не пише в статията колко струва Октавия в България.
  • #24
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво си смучите глупости от пръстите. В статията пише колко струва. Убеждавайте себе си каква "далавера" е шкодата. Ама май и вие не си вярвате.
  • #23
    7 rate up comment 1 rate down comment
    асдаф ( преди 4 години )
    Това от онези дето предпочетоха Турция пред БГ да си строят завода ли се произвежда!?!???ОСТАВИЯ
  • #22
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #21 Аз говоря за старото покелние. Иначе си прав - при едно рязко повишение на цените никой няма да я вземе. Все пак Шкодата се купува, защото е практична и излиза евтино. Не е БМВ което се купува заради емблемата, без значение какво има под нея.
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #20 реално ако се увличат с цените - разбирай доста повече от предната. Изобщо не ми обяснявай остатъчна и т.н. Взимам си нещо от кон-к.урент без да му мисля.
  • #20
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Относно това дали можеш да си позвлиш нова кола пропускате много важен момент. Концентрирате се на цената на колата като нова. Реалната цена е покупна минус препродажна. Конкретно Октавия държи безумно висока препродажна цена. Кола която нова е била 35-40к лв на 5 години и 70-80к км можеш да й искаш около 25к лв без проблем. Та реалната цена е 12-15к лв. За това Октавия е реално доста евтина кола.
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Извинявам се да крони са не злоти. #13 А бе за 6к бая оборудване трябва да орежат. Наистина тук често най-ниското ниво което се предлага е по-ниско от това в Европа. Но средните нива са сравними и разликата в цената остава значителна. Само погледни стартотва цена на Октавия в по-голямата част от Европа започва от ок 17-18к евро. Тук взимаш Style за 35к лв. (повечето интересни неща са там). И това преди пазарлъка който тук реално е фиксиран на 15-16 % за "лимитираните" нива a на запад е ок 10%