IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще предложи и "бюджетен" GR Yaris

Опростената версия е с атмосферен мотор, вариатор и предно предаване

Toyota ще предложи и

В началото на януари компанията Toyota представи хот-хеча GR Yaris, който е разработен на базата на модела, участващ в световния рали-шампионат (FIA WRC). Сега японският производител показа и негова "опростена" версия, която е напълно различна като оборудване.

Toyota GR Yaris CVT само на външен вид прилича на хечбека GR Yaris, който разчита на двигател с 272 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Технически това е напълно нов автомобил. Вместо 3-цилиндровия турбомотор G16E-GTS с обем 1,6 литра, новата версия е получила 1,5-литров атмосферен двигател с мощност 120 к.с. и 145 Нм. Механичната скоростна кутия iMT с 6 предавки е отстъпила място на вариатор.

Няма я и трансмисията GR-FOUR с многодискова муфа на задната ос и два диференцила Torsen с механична блокировка и 3 режима на работа, които се предлагат като опция за хот-хеча. "Опростената" Toyota GR Yaris е със задвижване само на предната ос.

Засега GR Yaris CVT е само концепт, но според информациите, той ще се появи на пазара догодина. Оригиналният GR yaris вече може да се поръчва във версиите RZ "First Edition" и RZ "High-performance First Edition", които са с различно оборудване. Първият вариант струва 3,96 млн. йени (32 600 евро), а вторият - 4,56 млн. йени (37 540 евро).

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами не е толкова раздута. Погледни другите напомпени мъници от други марки на какви цени са и ще видиш, че Яриса си е направо оферта.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Според мен доста са му раздули цената на този Ярис. 37 540 евро ми се виждат доста за такава кола. Със сигурност са я направили много добра, но такава цена е лудост според мен. За 30 000 евро си вземаш Toyota GT86. По-малко коне е, но със сигурност е по-добра за каране. С още малко пари отгоре и правиш тунинг 300+ к.с. и си в джаза. Тунерите и над 400 к.с. и докарват без проблем.
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Забелязал съм, че стане ли въпрос за CVT, един тук разбирач все се намесва и почва да се прави на интересен. Всеки път го питам дали е карал кола с такава и какво има против тези трансмисии и всеки път почва да си смуче някакви глупости от пръстите. Чувал е някъде, че тези трансмисии не стават, ама нито е карал, нито е имал кола с такава, че да знае и да се прави на знаещ.
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    sam ( преди 4 години )
    Mдам... спортна кола със CVT някак си не пасва на хилядите мнения че тая кутия е за пенсионери.