IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи хибриден RAV4 за Европа

Само на ток тази версия изминава до 65 киометра

Toyota представи хибриден RAV4 за Европа

Няколко месеца след дебюта на Toyota RAV4 Plug-in Hybrid на автосалона в Лос Анджелис японският производител разкри и европейската версия на модела. Това стана на изложението в Брюксел.

Под капака на хибридния SUV е поставен силов агрегат с мощност 306 к.с., в който влизат 2,5-литров бензинов двигател Hybrid Dynamic Force и електромотор на задната ос (американският вариант е с два електромотора). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,2 секунди.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Само на електричество Toyota RAV4 Plug-in Hybrid може да измине до 65 км, като максималната скорост в този случай е 135 км/ч. Това се дължи на новата литиево-йонна батерия с по-голям капацитет. Кросоувърът е оборудван и с интелигентна система за задвижване на четирите колела AWD-i. 

От стандартният модел хибридът се различава по светещата в синьо емблема, която е поставена на черна решетка на радиатора, а същота и по спортните брони, контрастните елементи по каросерия и 18- или 19-цоловите джанти.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

В зависимост от нивото на оборудване кросоувърът може да получи седалки с подгряване, панорамен покрив, Head-up дисплей и мултимедия с 9-инчов екран, която поддържа системите Apple CarPlay и Android Auto. 

Продажбите на хибридният RAV4 в Европа ще стартират през втората половина на 2020 г., като цените на модела предстои да бъдат обявени.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това ще е поне 100к, което реално погледнато е горе долу толкова колкото е и Mitsubishi Outlander PHEV. А иначе оправиха ли му лосовия тест, мога да ги предупредя, че каквито и врътки ала фолксваген да правят в софтуера, законите на физиката не могат да преборят.
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Спирачния път на РАВ4 е Bremsweg aus 100 km/h 35,4 m
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Пламен Дочев ( преди 4 години )
    Внимателно прочетох всички коментари и мога да ви кажа че Тойота раф4 2017 е много здрава машина
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #14 За някой Фолк с Ваген приказваш вероятно! При тях ги има изброените от теб симптоми.
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А в Тойота никога не се е доплащало поне за Андроид ауто. За Епъл кар не съм 100% сигурен, но мисля, че и там също в по-високите нива на оборудване не се е доплащало.
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    пешо ( преди 4 години )
    андроид ауто и епъл кар плей се предлага при VW колите поне от 2016 за около 350 лв като допълнително оборудване
  • #14
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кога се качи и я пробва, че вече знаеш за спирачки, окачване и интериор?
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #12 Влез в сайта на Тойота и виж, че поне от миналата година 2019 моделите им се предлагат с Андроид Ауто!!! Поне! Гледам, че се продават модели на старо от 2018, които също са с Андроид Ауто. Така, че глупостите , които си измисляш ги дрънкай някъде другаде!
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти си влязъл тук да се правиш само на интересен. Някакъв измислен американски сайт си пуснал за tundra-sequoia-tacoma-4runner. Колко от тези автомобили ги видя в Европа в представителството на Тойота? Кажи колко? А случайно да знаеш, че в Сев.Америка е едно в Европа е друго. В Европа от 2018 г колата ми има Андроид Ауто. От коя година са вкарали системата не зная. Ти си по гугъла. Пусни търсачката и ела да кажеш!
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 Кажи за недомислиците, че ми стана интересно? Много ми е интересно да разбера какво толкова не е измислила Тойота, а корейците са го измислили?