IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи хибриден RAV4 за Европа

Само на ток тази версия изминава до 65 киометра

Toyota представи хибриден RAV4 за Европа

Няколко месеца след дебюта на Toyota RAV4 Plug-in Hybrid на автосалона в Лос Анджелис японският производител разкри и европейската версия на модела. Това стана на изложението в Брюксел.

Под капака на хибридния SUV е поставен силов агрегат с мощност 306 к.с., в който влизат 2,5-литров бензинов двигател Hybrid Dynamic Force и електромотор на задната ос (американският вариант е с два електромотора). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,2 секунди.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Само на електричество Toyota RAV4 Plug-in Hybrid може да измине до 65 км, като максималната скорост в този случай е 135 км/ч. Това се дължи на новата литиево-йонна батерия с по-голям капацитет. Кросоувърът е оборудван и с интелигентна система за задвижване на четирите колела AWD-i. 

От стандартният модел хибридът се различава по светещата в синьо емблема, която е поставена на черна решетка на радиатора, а същота и по спортните брони, контрастните елементи по каросерия и 18- или 19-цоловите джанти.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

В зависимост от нивото на оборудване кросоувърът може да получи седалки с подгряване, панорамен покрив, Head-up дисплей и мултимедия с 9-инчов екран, която поддържа системите Apple CarPlay и Android Auto. 

Продажбите на хибридният RAV4 в Европа ще стартират през втората половина на 2020 г., като цените на модела предстои да бъдат обявени.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 Сега се сетих, че двама мои познати миналата година си купиха Тойоти различни модели Корола и РАВ4, но не хиброд и двамата бяха с Андроид Ауто на колите си. Та кога викаш си гледал, че нямат? Коя година е било?
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 Няма нужда да проверявам в никакъв гугъл, защото колата я имам и си има Андроид Ауто. Колата е 2018 г. Кога си гледал Тойота не те знам, ама нещо май бъркаш.
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #6 провери в ггугъл, за мога да ти кажа, че точно за това и някои други недомислици си взех корейка
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Четох статията в немския Ауто Билд за RAV4 Plug-in Hybrid. Горе-долу нещата са същите, които са споменати тук само малка разлика с ускорението има тук е писано за 6,2, а там за 5,8 сек от 0 до 100. Не, че е от голямо значение, но все пак. Също така се споменава за по-спортни настройки на шасито и още няколко козметични промени. За цени все още не споменават. Определено обаче колата ще бъде доста интересна да се види и покара, а защо не и да се купи. характеристиките определено радват. Браво!
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #2 Тойота отдавна имат Андроид Ауто в колите си. Ако гледаш нов внос Тойоти те може и да нямат Андроид Ауто! #3 Рав4-ката идва доста сериозно оборудвана и пълна с екстри. Това е доказала се кола без детски болести и проблеми. Доказан хибрид с истински нисък разход. Колата е отличник по качество и надеждност. А има ли подобна кола на по-ниска цена да те попитам? #4 Тойота отдавна е направила своя избор и от доста години са се отказали от дизелите и са заявили, че приоритет са им хибридите.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    електрифициран ( преди 4 години )
    Казва с плугин хибрид т.е зарежда се и от мрежата
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    Тойота няма избор и вади хибриди, защото се отказа от дизела.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То сега Рав4-ката не е евтина със стартова цена за 4х4 хибрид от 67к лв. Като гледма как Приуса натежава с около 15к лв за да стане плъг ин. Това може и 85+к да гони
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-после имат и Андроид Ауто, бейктру, ама за цени нищо не се споменава явно не искат да ни плашат.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Много практично !