IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доказано - на лош път въздушата възглавница се отваря

Ако се безпокоите за окачването, то имате още един проблем (ВИДЕО)

Доказано - на лош път въздушата възглавница се отваря

Може ли бабуните на пътя да задействат въздушната възглавница на автомобила? И изобщо какво се случва при движение по лоша настилка? Отговори на тези въпроси се опитва да даде YouTube-каналът Warped Perception.

Екип на предаването взе един Mercedes-Benz E-Class и го тества по една от най-лошите улици на Чикаго. В предишния епизод се видя какви щети нанасят бабуните на окачването на колата, а сега трябваше да се провери има ли шанс въздушната възглавница да се задейства в подобни условия.

Водещият залага на доказаното правило, че колкото повече газ даваш, толкова по-лесно се преминават неравностите на пътя. Движението с висока скорост омекотява ударите, но при третото преминаване със скорост от 62 км/ч се задействат въздушните възглавници. Освен това, шарнирът на лявото предно колело излиза от строя.

Апаратурата в автомобила показва, че възглавниците се задействат без участие на датчиците за сблъсък. Странното в случая е, че се отваря еърбегът в дясната част на салона, докато колата преминава през неравностите с левите си колела.

Изводът, който прави екипът, е че не си заслужава да се дава много газ при много бабуни на пътя, тъй като дори една дупка на пътя се превръща в огромен проблем. Освен това, гумите може да не издържат на натоварването и автомобилът ще се преобърне. Като прибавим е отварянето на въздушните възглавници, които понякога се задействат напълно необяснимо, става ясно, че единственото спасение е намаляване на скоростта.

Снимка и видео: Youtube


 

0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    колата беше също мерцедес на това клипче. таралясници ви казвам големи.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    Преди години се въртеше една реклама мился , че по немските телевизии, не си спомням за какво точно беше , но действието - едан баба с бастунче пресича на пешеходна пътека бавно, бавно и един изнервен млад шофьор в едно кабрио и свирва с клаксона , тя най -невъзмутимо удари колата с бастуна по предната броня и БУМ- еърбега на шофоьра се отвори!:)))
  • #1
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Made in Germany ( преди 4 години )
    Изводът е да не си купувате немски таралястник, ако ще минавате по лоши пътища. Окачването гарантирано се скапва, а като допълнителна екстра ще ви се отворят въздушните възглавници. А ако случайно сте с адаптивно окачване си нагласете 5-цифрена сума, за да го оправите после. Made in Germany!!!