IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показва, че пътуването в лукс не е въпрос на размер

Версията i3 Urban Suite представя интересно вътрешно оформление

BMW показва, че пътуването в лукс не е въпрос на размер

При пазарния старт през 2013 г. BMW i3 бе считан за един от пионерите на електрическата мобилност. Продажбите му обаче не бяха така добри, както се очакваше, а наскоро бе съобщено, че автомобилът няма да има наследник, но ще бъде произвеждан още няколко години.

На Consumer Electronics Show (CES, 7-10 януари 2020 г.) в Лас Вегас BMW ще представи едно i3 с интересен салон, BMW i3 Urban Suite. За създаването на дизайнерската студия автомобилът е изцяло преработен. Салонът предлага атмосфера като в елегантен хотел или в клуб. Целта е била да се създаде уютно пространство, в което човек може да се отпусне, да слуша музика или да върши работата си в спокойна атмосфера.

i3

Шофьорската седалка и арматурното табло остават недокоснати. Очевидно автомобилът трябва да бъде управляван от шофьор, защото не се споменава нищо за автономно придвижване. Шефът заема място в удобна седалка отзад и може да качи краката си на поставка на мястото на предната пътническа седалка. От тавана може да се покаже екран, на който да се гледа видео. В ляво от седалката е поставена дървена масичка с нощна лампа.

Според BMW този автомобил трябва да покаже, че луксозното пътуване в бъдещето не е въпрос на размер. Защо в обозначението има добавка Urban, не е ясно.

BMW i3 Urban Suite се отнася отговорно и към ресурсите на планетата. Както знаем от i3, задвижването е локално беземисионно, а в изработката на студията са използвани рециклирани материали с дърво и екологично оцветена кожа.

i3

За CES са преработени цяла флотилия серийни i3, които ще се движат по улиците на Las Vegas по време на изложението. Който желае да достигне определено място, може да поръча автомобила със специално приложение.

Снимки: BMW

0 от 500