IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камери правят ремаркето ви прозрачно (ВИДЕО)

С тяхна помощ шофьорите виждат всичко, което става зад него

Камери правят ремаркето ви прозрачно (ВИДЕО)

Според мнозина експерти, а и шофьори, лошата видимост е един от основните недостатъци на съвременните автомобили в сравнение с по-старите, по-традиционно проектираните. Няколко компании вече са представили различни технологични решения, за да подобрят общата видимост, включително прозрачна A-колона и дори прозрачен преден капак, който сега е опция за изцяло новия Range Rover Evoque. Базираният в Париж автомобилен доставчик Valeo направи още една стъпка напред, като въвеждайки технология, която ви позволява да виждате през вашето ремарке или каравана.

valeo-xtravue-trailer-2

Така наречената XtraVue Trailer система дебютира онзи ден на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Тя използва няколко камери, монтирани в задната част на автомобила и задната част на ремаркето или караваната. Изображението от всички източници се комбинира в едно еднородно, което показва какво се случва зад превозното средство на допълнителен малък дисплей някъде на централната конзола. Цялостната идея е блестяща, но може би е по-добре устройството да бъде интегрирано в информационно-развлекателната система и да използа нейния дисплей. Това, вероятно, е в процес на разработка.

valeo-xtravue-trailer-3

Според Valeo, маневрирането с тази система трябва да бъде "по-лесно от всякога, независимо от размера на ремаркето или караваната, които се теглят", като шофьорите лесно "сменят лентите на движение, дават на заден ход и паркират, с пълен контрол над околната среда."

 

0 от 500