IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представя странна студия в Лас Вегас

Augmented Driving Concept предлага автономно движение с ръчни командни режими

Honda представя странна студия в Лас Вегас

Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас в миналото се концентрираше върху електрониката за развлечение. Днес там могат да бъдат видяни всякакви автомобилни новости. Една от тях ще бъде забележителната дизайнерска студия на Honda, наречена Augmented Driving Concept.

Автомобилът е просто упражнение по стил и няма да влиза в серийно производство. Името Augmented Driving Concept напомня за техника с добавена реалност, но студията не разполага с такава. Според Honda автомобилът е автономно возило за хора, които „въпреки това искат да изпитат емоциите и гъдела от шофирането“. Парадоксално, но факт.

Honda

Концепцията трябва да извърше плавен преход между автономно и полуавтономно шофиране. Студията не предлага традиционни елементи на управление освен един странен волан, с който пътниците могат да поемат контрол по всяко време.

Командният елемент предлага функциите завиване, газ и спиране. Когато той бъде издърпан към шофьора, скоростта намалява. Когато бъде натиснат, скоростта се увеличава.

Една графика трябва да покаже, че с този автомобил могат да бъдат правени неща, които с нормалните коли са невъзможни. Според нея при нормално автономно шофиране стигате не само от А до Б, но можете да купувате сладки, да пиете кафе или да се разходите в парка.

Honda

Това, което се има предвид е, че за разлика от изцяло автономен автомобил с твърдо програмирана дестинация пътниците в студията могат да прекъсват работата на навигацията. За това не трябва да влизат в изцяло ръчен режим, а могат да използват някой от многобройните полуавтономни режими. Или пък да се качат в колата и да стартират без каквато и да е цел.

Автомобилът може да бъде изпробван на CES 2020, но само виртуално.

Снимки: Honda

0 от 500