IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-шантавите концепти на CES-2019 (ВИДЕО)

Едва ли някога ще видим серийните им версии, но пък си струват

Най-шантавите концепти на CES-2019 (ВИДЕО)

CES е зашеметяващо събитие, насочено към популяризирането на най-прогресивните, дори и най-лудите стартъпове и електронни технологии в света. Сред тях обаче има и интересни и причудливи автомобили и други превозни средства. Тази година в Лас Вегас редица производители показаха концепти, оборудвани с различни автономни системи за шофиране, проектирани да поемат функциите на шофьора в бъдеще, като в същото време дават на клиентите възможност да се насладят на комфортно пътуване. Разбира се, на изложението намериха място и "по-земни" автомобили, като новият CLA на Mercedes-Benz, както и електромобилите на многообещаващата китайска компания Byton. Но не за тях ще стане дума тук, а за едни от най-причудливите концепти.

Nissan IMx Kuro

 

Концептът Nissan IMx Kuro е напълно автономна електрически кросоувър. Малко вероятно е да видим серийната му версия, но японците успяха да покажат бъдещите тенденции в развитието на вътрешното пространство на автомобилите. Основната сред тях е опростеният и просторен интериорен дизайн, както и панорамният OLED дисплей на предния панел. Възможно е все пак някои външни дизайнерски елементи на концепцта да се използват в бъдещите серийни версии на Nissan.

Nvidia Drive Autopilot

Разбира се, американската Nvidia Corporation не е производител на автомобили, а един от най-големите разработчици на графични ускорители и процесори в света. Тя обаче показа на CES автономната си кола с новата система Drive Autopilot. Освен това, в багажника на автомобила бе инсталиран мощен компютър - тук вече Nvidia е в свои води, който да обработва всички параметри и да осигурява автономия от второ ниво, включващо такива системи като помощ на водача по време на ускорение, спиране и управление на колата.

Hyundai Elevate

Посетителите на изложението обаче бяха най-силно впечатлени от уникалната концепция на Hyundai, която прилича повече на трансформър, отколкото на автомобил. Нека просто да го наречем "превозно средство", което ви позволява да преодолявате най-трудните препятствия и буквално ходи. Всъщност, корейската компания показа средство за предвижване в пост-апокалиптичния свят, защото в съвременните реалности това нещо е малко вероятно да предизвика някакъв потребителски интерес.

0 от 500