IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лосовият тест се оказа проблем и за VW Passat

Най-новата версия на комбито занесе опасно при скорост от 76 км/ч (ВИДЕО)

Лосовият тест се оказа проблем и за VW Passat

Екип на италианския портал 77km реши да провери как се справя с Лосовия тест комбито Volkswagen Passat, което дебютира през лятото на 2019 г. Идеята на изпитанието е проверка на устойчивостта на автомобила при внезапно престрояване за избягване на внезапно появило се препятствие на пътя. За провал се счита, ако машина поднесе при маневрата и застане на външните си колела.

В теста участва дизелов Passat R-Line с 2,0-литров двигател с мощност 190 к.с., който работи с автоматична скоростна кутия DSG. Оказа се, че автомобилът може да се справи с Лосовия тест само при скорост от 73 км/ч. Ако водачът даде малко повече газ - до 76 км/ч, комбито занася опасно.

Специалистите обърнаха внимание на интересна закономерност - аналогичен проблем бе отчетен при появилия се две години по-рано Volkswagen Arteon, който е изграден на същата платформа като Passat.

Снимка и видео: 77km

 

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Радев ( преди 4 години )
    77 км/ч. хич не е ниска скорост и не само пасат-а, но и повечето коли биха се провалили на този тест.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Е то ... ( преди 4 години )
    - първо порталът е ИСПАНСКИ, а не италиански;- второ за комби еди-дойде ама за смешните претенции на рено алпин за спортна кола, нещата направо са трагедия:https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc
  • #8
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако искаш да имаш стабилност в лосовия тест, трябва да втвърдиш окачването, което няма да се хареса на купувачите на пасат. Разбира се при скъпите коли вече има адаптивно окачване и активни стабилизиращи щанги за да имаш хем комфорт хем стабилност но това в пасат няма как да го сложат защото ще го оскъпи много. В България лосове няма, така че бих предпочел по-мекото окачване.
  • #7
    0 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Според мен тук имаме просто лоши/изтъркани гуми...
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    този "лосов" тест колкото накриви шапката на рав4, толкова ще има ефект и за пасат комби..
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Олеле какво лошо представяне.VAG nе са успели да ги подкупят испанците.Къде е сега Александър Блох от АМС ТВ да ни обясни колко е хубав VW-на.
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не само в дъното по надеждност до Рено и Дачия, а сега и това. Преди него е имало и други представители на селската марка, които не са се справили. Нещо толкова типично за ВАГ. Какво ли оправдание ще измислят ми е интересно сега.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 хахаха - подкрепям!!
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Първо 77km не е италиански, а испански и да, жалко е седан да се справя по-зле дори от някои паркетници с по-висок център на тежестта от наистина бюджетни марки, epic fail.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да сменят името на портала 73км.ком и всичко е точно.