IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Mazda CX-30 и Tesla Model 3 се справят с "лосовия" тест?

Напълно очаквано, кросоувърът имаше повече проблеми от електрическия седан (ВИДЕО)

Как Mazda CX-30 и Tesla Model 3 се справят с

Така нареченият "лосов тест", който определя поведението на автомобила при внезапна поява на голямо животно (лос, например) през последните месеци се оказа проблем за някои нови модели на пазара. Служители на испанска нетърговска организация, която защитава правата на потребителите, този път решиха да проверят как се справят японският кросоувър Mazda CX-30 и електрическият седан Tesla Model 3 с изпитанието.

За целта се моделира ситуация, при която пред движещия се автомобил неочаквано се появява голямо животно. Водачът на превозното средство трябва бързо да завие, за да се избегне сблъсък с препятствието. Така се вижда, до каква степен може да бъде запазен контрола над автомобила.

Първи тестът премина Mazda CX-30, който в момента е и най-новият модел на японския производител. В началото той премина със скорост от 77 км/ч, като удари няколко конуса при опита за завиване. Машината не успя да се справи и с връщането в предишно положение, като блъсна още два конуса.

Любопитно е, че въпреки неуспеха, шофьорът определи управляемостта на кросоувъра като "отлична". При преминаване със скорост 74 км/ч Mazda CX-30 успя да се справи с избягването на евентуален сблъсък.

Далеч по-добре се представи електрическият модел Tesla Model 3, който се движеше с 83 км/ч. Той също удари няколко конуса, но успя бързо да заобиколи препятствието и да се върне в лентата си на движение.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    АПП ( преди 4 години )
    До 1 Явно впечатлението се дължи на няколко возения на задната седалка защото това което споделяте не е съвсем вярно. Карам Мазда 6 2016 вече 3 години и на магистралата карам с 170-180 от Бургас до София. Освен лошото обезшумяване при шофиране върху лоша настилка, не съм имал провлеми с управлението. Да настройките са направени за по конфортен режим но това не се отразява сериозно на управлението