IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Jaguar I-Pace се провали на "лосовия тест"

Втори кросоувър в последните седмици показа тревожни резултати (ВИДЕО)

И Jaguar I-Pace се провали на

Един от най-трудните тестове за безопасност в автомобилния свят, освен краш тестове, е така нареченият "лосов". Моделите на много производители се представят зле при това изпитание, а някои дори едва го минават.

Първо обаче, малко история. "Лосовият тест" получава името си през 1997 г., когато кадри и снимки на Mercedes-Benz A Class, който се приземява на покрив по време на изпитание, се появяват по медиите в цял свят. Шофьорът, който остава невредим, казва, че целта на теста била да се определи дали колата може да маневрира безопасно около внезапно препятствие, като лос например. Терминът остава и 22 години по-късно лосовият тест се използва като упражнение, при което колата трябва да избегне внезапно появил се предмет или човек, докато се движи с прилична скорост.

Е, електрическият Jaguar I-Pace стана вторият кросоувър, който в рамките на месец показа трудности при този тест, извършен от журналистите от популярния YouTube канал km77.com. Кросоувърът доста трудно се справя при преодоляването на конусите, които имитират внезапно появило се препятствие на пътя, при скорост от 77 км/ч. Колата очевидно излиза извън контрол, пропуска и събаря конуси, сякаш тежи два пъти повече от реалното и е с калпави гуми. При един от опитите външното колело дори блокира. Вижда се как автомобилът продължава да "лети" към конус, макар колелата да обърнати така, че да заобиколят препятствието.

В средата на септември, трудности с теста показа и кросоувърът Toyota RAV4. Екипът на шведското издание Teknikens Varld отбеляза "опасното поведение" на автомобила по време на маневрите, като посочиха, че "електронната система за контрол на стабилността се забавя". Toyota побърза да опровергае резултатите, уверявайки клиентите, че няма от какво да се притесняват на пътя.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Скептик ( преди 4 години )
    Хм, на мен ми се струва, че просто момчето не знае как да върти волана. Също така, това сигурно е първия път, в който се качва на този автомобил и не му знае параметрите.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Този се опитва да "разклати" колата за дрифт при влизане в лосовия и при влизане в слалома. Така заблуждава електрониката и при контрирането вече е късно, но все пак резултата е повече от добър. Аз лично такава рязка маневра при висока скорост не бих предприел, защото ако има неравност или настъпиш предмет не са ясни последствията. За лоса не знам, но на мен като ми е изкачало диво животно, не се е случвало да спре, а си продължава в някаква посока.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Striker предлагам ти да не мислиш много и да не пишеш коментари - не ти се отдават и двете.
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    ( преди 4 години )