IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лосовият тест се оказа проблем и за VW Passat

Най-новата версия на комбито занесе опасно при скорост от 76 км/ч (ВИДЕО)

Лосовият тест се оказа проблем и за VW Passat

Екип на италианския портал 77km реши да провери как се справя с Лосовия тест комбито Volkswagen Passat, което дебютира през лятото на 2019 г. Идеята на изпитанието е проверка на устойчивостта на автомобила при внезапно престрояване за избягване на внезапно появило се препятствие на пътя. За провал се счита, ако машина поднесе при маневрата и застане на външните си колела.

В теста участва дизелов Passat R-Line с 2,0-литров двигател с мощност 190 к.с., който работи с автоматична скоростна кутия DSG. Оказа се, че автомобилът може да се справи с Лосовия тест само при скорост от 73 км/ч. Ако водачът даде малко повече газ - до 76 км/ч, комбито занася опасно.

Специалистите обърнаха внимание на интересна закономерност - аналогичен проблем бе отчетен при появилия се две години по-рано Volkswagen Arteon, който е изграден на същата платформа като Passat.

Снимка и видео: 77km

 

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Читател ( преди 4 години )
    Карам точно такъв.Даже и цвета е същия.Колата си е много добре.
  • #19
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Dжендърчето споменаващо Рав4 да погледне дали не се справя с лосовия тест преди да пише простотии! Има видео, че го минава, както има и инфо защо не го минава първия път. Тестващите са взели не стандартен модел от магазина, а тестов модел с различно окачване и настройки от стандартното. Със стандартното окачване от първия път и минава теста, а не като Пасатора и др.ВАГенски модели, които са зле във всяко отношение не само на лосовия тест. Пасатора е в дъното и по качество."Немско качество"!
  • #18
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Fugitive ( преди 4 години )
    Най-бързият автомобил на лосовия тест и до ден днешен остава Citroen Xantia Activa V6 - 85 км/ч. И това е автомобил без ESP ....Позор за съвременните модели
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До по-долния ( преди 4 години )
    Както се вика: на крива ракета космоса и пречи! Поразгледай сайта и ще видиш, че дори новото Пежо 508 е в пъти по-добро от недомисления рено алпин! Да не говорим за Порше Бокстер, Кайман, за 911 пък съвсем ...и все един и същи човек ги кара. Явно ренденцето е в неква съвсем измислена "категория", дето за нищо не става! )))
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 9 да в Бг няма лосове,но т.нар. лосов тест е за заобикаляне на внезапно изникнало препятствие на пътя,а то може да не е лос,а друго животно,като кон,магаре,крава елен или недай боже човек или падане на неукрепен товар от камион,а това го има навсякъде дори и тук в Бг.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До коментар 10 за Алпин се изисква по различна техника на управление от тази на оикновенните автомобили и това го казват специалисти състезатели управлявали тази машина,а не тези от новинарските емисии,които нямат въобще техниката на управление и са съвсем обикновенни водачи. Второто с управлението на Алпин трябва да се свикне пак според тези специалисти,проблема идва заради средното разположение на двигателя и разпределението на масите. Не пишете преди да проверите от достоверни източници.
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Шампиони по софтуера ( преди 4 години )
    Сигурно същите инжинери,които са писали софтуeрa за дизелите са намесени.
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Този "майстор" може да провали и 911 при същата скорост!
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тук Фокус РС наказва 99% от спортните коли : https://***.youtube.com/watch?v=FXIzHwNS3Jw
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Как ще го оскъпи? Пасата си е скъп трябва да го има това окачване за тия пари.