IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелови двигатели скараха Daimler и Renault

Германците подготвят сервизна акция за Mercedes-Benz A и B-Class

Дизелови двигатели скараха Daimler и Renault

Концернът Daimler е принуден да изтегли в сервизите си в Германия няколко модела, оборудвани с дизелови двигатели. Акцията ще засегне най-вече компактните автомобили на Mercedes-Benz - най-вече A и B-Class, които са изградени на платформи на Renault, но ще подмине моделите на Smart, съобщават медиите в Германия.

Причината за изтеглянето на автомобилите е разследване на KBA - регулаторен орган, който проверява дали моделите на пазара отговарят на всички стандарти. Той има подозрения, че Daimler използва нередовни дизелови двигатели за някои свои автомобили. Тези мотори са купени от компанията Renault и това вероятно ще доведе до сериозен конфликт между двата производителя.

От френската компания вече обявиха официално, че нямат нищо общо с неизправностите по моторите. Програмното оборудване за тях е било разработено от специалистите на Mercedes-Benz и ако бъде доказано, че то е незаконно, вината трябва да се търси в германската компания, а не в Renault.

Прокуратурата в Германия вече глоби Daimler с 1 млрд. долара през миналия месец, след като реши, че германският производител е използвал незаконни методи за манипулиране на дизеловите мотори. Сега концернът е заплашен и със санкция от KBA и е принуден да проведе сервизна акция за моделите, оборудвани с такива двигатели.

Снимка: Mercedes-Benz


 

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Дрът Евреин ( преди 4 години )
    Неслучайно при опити за нов Холокост сме им приготвили ядрени ракети.
  • #5
    33 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Що за наглост е това да купуваш двигатели и платформи, които се слагат и на Дачия, а да искаш пари за премиум и накрая да обвиниш тези, които са ти ги продали след, като си пипал софтуера. Немците наистина ще се окажат супер нагли същества, освен, че са и големи мошеници. Непрекъснато го доказват с действията си.
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немски номера и чалъми! Ама тоя път май няма да им минат номерата.
  • #3
    28 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Светът на автомобилостроителите е свят на мошеници
  • #2
    24 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези германци не са онези германци
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Може би точно затова немците са купили двигателите от рено! Уплашили са се заради случката със VW и си правят един вид застраховка че ако нещо се обърка и ги хванат, после лесно ще се оправдят щото тези двигатели не са ги произвели те а външен доставчик. Ама в крайна сметка май няма да мине номера.