IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелови двигатели скараха Daimler и Renault

Германците подготвят сервизна акция за Mercedes-Benz A и B-Class

Дизелови двигатели скараха Daimler и Renault

Концернът Daimler е принуден да изтегли в сервизите си в Германия няколко модела, оборудвани с дизелови двигатели. Акцията ще засегне най-вече компактните автомобили на Mercedes-Benz - най-вече A и B-Class, които са изградени на платформи на Renault, но ще подмине моделите на Smart, съобщават медиите в Германия.

Причината за изтеглянето на автомобилите е разследване на KBA - регулаторен орган, който проверява дали моделите на пазара отговарят на всички стандарти. Той има подозрения, че Daimler използва нередовни дизелови двигатели за някои свои автомобили. Тези мотори са купени от компанията Renault и това вероятно ще доведе до сериозен конфликт между двата производителя.

От френската компания вече обявиха официално, че нямат нищо общо с неизправностите по моторите. Програмното оборудване за тях е било разработено от специалистите на Mercedes-Benz и ако бъде доказано, че то е незаконно, вината трябва да се търси в германската компания, а не в Renault.

Прокуратурата в Германия вече глоби Daimler с 1 млрд. долара през миналия месец, след като реши, че германският производител е използвал незаконни методи за манипулиране на дизеловите мотори. Сега концернът е заплашен и със санкция от KBA и е принуден да проведе сервизна акция за моделите, оборудвани с такива двигатели.

Снимка: Mercedes-Benz


 

0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Петър 198 ( преди 4 години )
    Мерцедес търсеше дъното с Крайслер,но сега със свирките копае под него . Щутгарт-Враца,1-1.
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Корки Бучек ( преди 4 години )
    Коли за еднократна употреба;германци за еднократна употреба;планета за еднократна употреба...
  • #14
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Цаката ( преди 4 години )
    Мерцедес си ги представете като сноб с вирнат нос,който купувайки мотори от Рено, едва ли не им прави услуга(могат да купят от друг-богати гъзари)!И с това също пренебрежение са пипали и софтуера на дизеловите бръмчалки.(те Мерцедес не правят такива "нищожни" малки двигатели),французите ще ги "учат" на инженеринг?!А сега да платите за вирнатия нос, и голямото фръцкане!Да плащат !
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    APP ( преди 4 години )
    До 13 Нещо май се объркахте и не става ясно защо намесвате японските автомобили. Прочетете отново текста и тогава правете коментари Който е виновен ще си търпи последствията. Рано или късно ще стане ясно, кой ще го отнесе. Независимо от това техните загуби пак ще са на наш гръб.
  • #12
    3 rate up comment 15 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Що за наглост е това да купуваш двигатели и платформи, които се слагат и на Дачия, а да искаш пари за Нисан и накрая да обвиниш тези, които са ти ги продали след, като си пипал софтуера. Японците наистина ще се окажат супер нагли същества, освен, че са и големи мошеници. Непрекъснато го доказват с действията си.
  • #11
    21 rate up comment 6 rate down comment
    До Дъртия ( преди 4 години )
    Само да те светна че Холокостът е един план на богатите еврейски фамилии да се сдобият със собствена държава. Сядат и смятат: ако тръгнем на война, ще измрат толкова и толкова, но после ще ни третират за агресор и пак няма да получим територия. Ако обаче организираме тоя грандиозен театър, пак ще измрат толкова хора, но държавата и световното състрадание ни е в кърпа вързано. Фюрера е евреин, не забравяй (ДНК-то му съдържа хромозома Haplogroup E1b1b1) а светът е най-фалшивото нещо... на света :D
  • #10
    15 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нека да бъдем обективни,Мерцедес имат много добри дизели, особено 6 цилиндровите им са може би най-добрите от всички немски дизелови мотори. не е коректно да се обобщават така крайно нещата.
  • #9
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Ха ха ( преди 4 години )
    Яките немчуря вече и един свестен дизел не могат да направят...виж да хрантутят бежанци са спецове
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До#3 ( преди 4 години )
    Точно. онези останаха нейде по руските зимни бойни полета
  • #7
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Готин ( преди 4 години )
    А така! Сега, ако при един арбитраж за сверка, между един двигател в Мерцедес и същият в Рено, се окаже че тези на Рено отговарят на нормите, французите ще им скъсат ..... от дела. При евентуалната ,,война,, едва ли немците ще са печеливши!?