IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler беше глобен с 870 млн. евро

Санкцията прокуратурата е заради продажбата на автомобили с манипулирани дизели

Daimler беше глобен с 870 млн. евро

Германската прокуратура глоби концерна Daimler с 870 милиона евро (960 млн. щатски долара) заради "небрежно нарушение" при проверка за продажба на дизелови автомобили с манипулирани двигатели, съобщава Automotive News Europe.

Разследването на властите в Щутгарт е установило, че производителя е продал около 684 000 превозни средства, чиито двигатели не отговарят на правилата за емисиите на азотни оксиди. Производството стартира по-рано тази година, като вече бяха глобени и други компании - Porsche плати 535 млн. евро през май, а доставчикът на части и оборудване Bosch - 90 млн. евро.

Прокурорите от Щутгарт заявиха, че глобата на Daimler не оказва влияние върху продължаващото разследване на отделни лица във връзка със съмнения за манипулация на софтуера на дизелови двигатели. 

На свой ред от Daimler побързаха да отговарят, че глобата няма да има значително влиянието върху очакваните печалби за третото тримесечие на годината.

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    купувача винаги е прецакан политкоретно е да се напишесобствениците на мерцедес бяха глобени 870 млн. евро от проглокатурата затова че са закупили автомобили чиито двигатели не отговарят на правилата за емисиите на азотни оксиди.
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    notangel ( преди 4 години )
    Дизел Евро 6 е по-чист от бензин Евро 5
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Както знаете, ако фалира Даймлер или ФВ, на немската икономика ще бъде нанесен съкрушаващ удар. Германия не може да си позволи колапс на икономиката си и ще направи всичко възможно за да не го допусне.Колкото и да голобяват тези или онези фирми, всичко е изчислено, ще ги заболи като дадат еди си колко пари, но няма да им стане нищо.Всичко е прах в очите на хората. Видите ли, ние ги наказахме, колко сме добри. Само забравят да кажат, че точно те обясняваха колок е чист немския дизел...