IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Любов и омраза - как в Щатите приемат Tesla Cybertruck?

Пикапът е на път да се превърне в сериозен проблем за Мъск

Любов и омраза - как в Щатите приемат Tesla Cybertruck?

За показания само преди дни електрически пикап на Tesla стана говори целият свят, но за бъдещето на Cybertruck най-важно ще бъде отношението на клиентите в САЩ. Как приемат новия модел в родината му, разкриват експертите от компанията за проучване на общественото мнение PartCatalog.com.

За основа са били използвани отзивите в една от попуярните социални мрежи - Twitter, в първите 24 часа след премиерата на автомобила. Експертите са проучили повече от 100 000 туита с хаштаг  #cybertruck. Оказва се, че реакцията "Аз ненавиждам това" преобладава в 31 щата, докато в 19 пикапът е получил по-голямо одобрение.

Tesla Cybertruck

Най-благожелателни си остават жителите на северно-източните щати и Западното крайбрежие. По правила, това са тези пазари, на които преобладават товарните машини - Луизиана, Алабама, Юта, Уайоминг, Колорадо, Мисури и др. Добри думи по свой адрес Tesla Cybertruck получава също от от жителите на Калифорния, Невада, Орегон и Вашингтон, докато на обратното мнение са хората от Монтана, Аляска, Тексас, Ню Мексико, Флорида, Мейн и др. 

Симпатиите на американците се оказват достатъчни за това, че само в първите 2 дни след премиерата на пикапа в Tesla са получили над 146 000 поръчки за него. При това, най-предпочитани са версии с 2 или 3 електромотора, които са по-скъпи. Очаква се, броят на желаещите да се увеличава в геометрична прогресия, тъй като първите бройки ще бъдат доставени до крайните клиенти едва в края на 2021 г.

Tesla Cybertruck

Именно големият интерес обаче може да изиграе лоша шега на компанията на Илон Мъск, категорични са експертите. В Tesla ще трябва да се справят със сериозното търсене на Cybertruck, което означава и увеличение на производството, а това може да се окаже сериозен проблем.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Психо-лог ( преди 4 години )
    Човешката психология е странно нещо.Подобни отзиви имаше навремето и към Nssan Juke но после се продаваше като топъл хляб.И тука ще е същото.Това може би е проява на скрит мазохизъм у човека,хем да не харесваш нещо,хем да се стремиш да го имаш.
  • #7
    5 rate up comment 9 rate down comment
    бавареца ( преди 4 години )
    все едно го е правил БГ инсталатор на елум.дограма на свободна практика и то по рисунка на 4 годишното си дете. добрата новина е че след 10г ще ти го санират безплатно. пълна смехория е това но ще има достатъчно комплексари да си го купят
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Резултатът, който тук обсъждаме, изначално се е пръквал като обща идея в главата на висш ръководител на компанията. Изненадан съм от реакциите на традиционно консервативните американци. Предварителните поръчки вече са над 200 К. Това ми прилича на нерационално фиксиране, почти маниакалност в отношението на част от публиката към бранда. Очевидно това не е просто едно одобрение към качествана на конкретен продукт.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Драстично разминаващите се реакции на публиката, с преобладаващо неприемане, е било лесно предвидимо, но това не е спряло дизайнерите и пирива на техния таен мотиватор. Не трябва да с е съмняваме, че заданието иде от високо място. Работата на разните отдели е предмет на одобрение от колективни органи на управление, а там екзотичните решение на служителите трудно биха намерили подкрепа.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    и ограниченя в дизайна. Интуитивното ми чувство ме води в посока, че на дизайнерите им дадено някакво особено задание за проява на дързост и те са притискани да го доведат до крайност, която надскача обичайните очаквания и традиционните граници на възприятието. Като личностен почерк, като степен на дързост и като проява на други характерови особености, може би се откриват елементи от личността на Мъск, а може и да греша.
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Вече коментирахме - този дизайн издава умисъл, някаква може би революционна нарочност. Един колега викаше - "демонстрация на топки". Принудено въставане срещу традицията, догмата, но и лесна за разпознаване съпротива срещу нормата. Трудно ми е да преценя къде завършва практичността и подчиняване на целта и предназначението и откъде започва самонадеяност, високомерие, вероятно дори арогантност. Друг колега беше споделил, че ползваната студено валцована стомана налага известни особености
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И на мен не ми харесваше но много добър излезе пикапа има компромис с дизайна но това не е за да е грозно а заради цената и характеристиките които са изненадващо добри дори като за Тесла
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 4 години )