IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Любов и омраза - как в Щатите приемат Tesla Cybertruck?

Пикапът е на път да се превърне в сериозен проблем за Мъск

Любов и омраза - как в Щатите приемат Tesla Cybertruck?

За показания само преди дни електрически пикап на Tesla стана говори целият свят, но за бъдещето на Cybertruck най-важно ще бъде отношението на клиентите в САЩ. Как приемат новия модел в родината му, разкриват експертите от компанията за проучване на общественото мнение PartCatalog.com.

За основа са били използвани отзивите в една от попуярните социални мрежи - Twitter, в първите 24 часа след премиерата на автомобила. Експертите са проучили повече от 100 000 туита с хаштаг  #cybertruck. Оказва се, че реакцията "Аз ненавиждам това" преобладава в 31 щата, докато в 19 пикапът е получил по-голямо одобрение.

Tesla Cybertruck

Най-благожелателни си остават жителите на северно-източните щати и Западното крайбрежие. По правила, това са тези пазари, на които преобладават товарните машини - Луизиана, Алабама, Юта, Уайоминг, Колорадо, Мисури и др. Добри думи по свой адрес Tesla Cybertruck получава също от от жителите на Калифорния, Невада, Орегон и Вашингтон, докато на обратното мнение са хората от Монтана, Аляска, Тексас, Ню Мексико, Флорида, Мейн и др. 

Симпатиите на американците се оказват достатъчни за това, че само в първите 2 дни след премиерата на пикапа в Tesla са получили над 146 000 поръчки за него. При това, най-предпочитани са версии с 2 или 3 електромотора, които са по-скъпи. Очаква се, броят на желаещите да се увеличава в геометрична прогресия, тъй като първите бройки ще бъдат доставени до крайните клиенти едва в края на 2021 г.

Tesla Cybertruck

Именно големият интерес обаче може да изиграе лоша шега на компанията на Илон Мъск, категорични са експертите. В Tesla ще трябва да се справят със сериозното търсене на Cybertruck, което означава и увеличение на производството, а това може да се окаже сериозен проблем.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Грозно е но не е без основателна причина (цена) и в този клас е най-приемлив този дизайн за най-много хора ако направят и един голям 5 метров джип с подобен дизайн и по-ниска цена от пикапа също би бил приемлив за мнозина там предвид разходите за гориво на подобни и пазара за такива там
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    което си е грозно - си е грозно . всичко друго е напъване
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Гост, свали малко нивито на исказа и съжденията, ще останеш неразбран от простоватите индивиди, преобладаващи в този сайт.
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    Приказката "Новите дрехи на царя" - ЦАРЯТ Е ГОЛ"!!! Наближава ВИДОВДЕН за пирамидата... Голяма е и ще е нужно повече време, но е неминуемо!
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм фен на Мъск, но пикапът е страхотен. Първо дизайна - иска малко свикване, но... Това е най-изчистения дизайн на автомобил в момента, именно заради неговата минималистичност. Като две драсвания с четката. Много семпло. И в същото време - радикално. Различно от всички останали пикапи, което е било приоритет. Освен това - доста практичен, добри товарни и вариабилни възможности. Много добри показатели, особено версията с три мотора. Много допълнителни възможности при товарното пространство.
  • #13
    8 rate up comment 9 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Закупилите това "нещо" са достойни за подигравки ...
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това е като преминаването на Star Wars корабите от епизод 1 към епизод 4... От оптимална аеродинамика и перфектно покритие - към ръбати, занитени с правоъгълни парчета ламарина стени...
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до 10 ( преди 4 години )
    не е въпроса само дизайна а че този дизайн е такъв заради цената едно че няма рама друго че тази стомана е скъпо да се огъва иначе ако Форд и Шевролет направят подобни цена за характеристики на ел-пикапите които подготвят ще се продават много по-добре от това но е силно съмнително да изненадат с нещо подобно
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Калин ( преди 4 години )
    Не ми харесва, прилича на автомобил от филма Зов за завръщане. Но има и по грозни коли които се радват на интерес, предвид други техни качества. Пример за това е Фиат Мултипла.
  • #9
    12 rate up comment 4 rate down comment
    345678 ( преди 4 години )
    Всички, които говорят за "дързост", "отхвърляне на догмите", "пионерство в дизайна" и т.н. и т.н., отговорете честно какво щяхте да приказвате за същия този дизайн ако беше представен от някоя от старите фирми или недай си Боже от някоя руска такава? Само това е достатъчно, за да изясни всеки за себе си защо харесва или не харесва в този пикап.