IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изненада всички с екстравагантен и много грозен пикап

Новият модел наистина не прилича нито едно познато транспортно средство

Tesla изненада всички с екстравагантен и много грозен пикап

От 6 години изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обещава на феовете електрически пикап и той вече е факт. Както и е факт, че тези 6 години са напълно пропилени от дизайнерите на марката, защото със сигурност това е най-грозният автомобил, който се появава в последно време. На това мнение са повечето потребители в Twitter, които не спестиха критиките си по адрес на външния вид на Cybertruck (както ще се казва моделът).

А машината беше представена от самия Мъск, който обяви, че пикапът на Tesla трябва кардинално да промени силите в сегмента, като едно от основите оръжие е r;ekkf екстравагантният подход към дизайна. Според милиардера, сегашните пикапи, изглеждат като близнаци и ако им махнеш емблемата, те няма да се различават един от друг.

Tesla Cybertruck

При пикапа на Tesla тази опасност е избегната, като Cybertruck прилича на автомобил, избягал от снимките на научно-фантастичен филм. При това, първият екземпляр, показан пред публика, беше подложен на какви ли не издевателства (удари с тежки чукове, например), а Мъск заяви, че той издържа и на изстрели от огнестрелно оръжие с калибър 9 мм.

Що се касае до задвижването, Cybertruck ще се предлага с един, два или три електромотора. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималният пробег ще е 800 км. Пикапът е получил адаптивно пневматично окачване, при което пътният просвет се увеличава до 400 мм, а товарната платформа се смъква за по-голямо удобство при товаренето.

Tesla Cybertruck

Въпреки екзотичната си външност, Cybertruck си е пълноценна товарна машина, която може да носи до тон и половина и да тегли ремарке с тегло зо 6,3 тона. Платформата е дълга 190 см, като на нея се побира квадроцикъл (който също е производство на Tesla). Пикапът е и доста проходим, като ъгъла на атака на препятствие е 35 градуса.

Базовата модификация с един мотор, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди и изминава 400 км с едно зареждане ще струва 39 900 долара. Топ-версията е оценена на 79 900 долара, което означава, че Cybertruck ще се продава на цената на добре оборудван Ford F-150. Кога пикапът ще се появи на пазара не е ясно, но Мъск заяви, че компанията му вече приема поръчки.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #35
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Sypet ( преди 4 години )
    Well done to Mr. Musk. Awesome design, I wish him success in his endeavors
  • #34
    7 rate up comment 5 rate down comment
    електрифициран ( преди 4 години )
    Дизайна е такьв защото Мьск ще го праща на Марс и дизайна е подходящ за там. Ако помислите малко този пикап може да се движи и на Марс, стига да има кьде да зарежда, за разлика от другите произведени на Земята пикапи. Тесла ще произвежда пикапи за Земята, Луната и Марс. Това наистина е фантастично и се спестяват разходи за разработка.
  • #33
    6 rate up comment 3 rate down comment
    abc ( преди 4 години )
    А я потърсете в тубата "Armour glass windows on new Tesla Cybertruck shatter during demonstration" за да му видите и "нечупливите" стъкла.
  • #32
    8 rate up comment 3 rate down comment
    abc ( преди 4 години )
    А защо в статията не се споменава, че "нечупливите" му стъкла се счупиха на същата тази презентация.https://***.youtube.com/watch?v=udxR5rBq_Vg
  • #31
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мене ме кефи. Сигурен съм че ще стане голям хит в Америка. Хората са негативни към подобни странни и екстравагантни неща, но и много ги обичат. Само им трябва малко време да свикнат с дизайна и всеки втори Американец ще кара такава.
  • #30
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    За тия американски наркомани времето лети назад! Мъска пак изби рибата тоя път с най-грозната кола праена някога. Ей туй е истинска ТИСЛА!
  • #29
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Бачо Киро ( преди 4 години )
    С представянето на това недоразумение съм вече абсолютно сигурен, че Мъск просто е рекъл "чакайте да видим колко голяма простотия можем да пробутаме на *** ***, ще пускаме и на живо записи от *** останали без ток навсякъде из природата"....
  • #28
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Бачо Киро ( преди 4 години )
    Ебааахти глокника с дизайн на петокласник от 80те години... И къф добре оборудван Ф150, като Ф150 Раптор е 53 бона и даже базово е в десетки пъти по- от туй недоразумение... Интересно като идеш примерно в Баха по дюните 400км кабел ли ще дърпаш след теб, че да заредиш? Що си не правите глезотиите за в градовете, че да не се излагате с тоя глокник...
  • #27
    11 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    И Съдията Дред си каза ей доживях, мамка му! Анджак, разгеле!
  • #26
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    дизайн - кофа за ***. Това ще бъде доказателство, че Мъск и лай..о да продава - ще го купуват облъчените... имооо-теп, имооо-теп...