IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изненада всички с екстравагантен и много грозен пикап

Новият модел наистина не прилича нито едно познато транспортно средство

Tesla изненада всички с екстравагантен и много грозен пикап

От 6 години изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обещава на феовете електрически пикап и той вече е факт. Както и е факт, че тези 6 години са напълно пропилени от дизайнерите на марката, защото със сигурност това е най-грозният автомобил, който се появава в последно време. На това мнение са повечето потребители в Twitter, които не спестиха критиките си по адрес на външния вид на Cybertruck (както ще се казва моделът).

А машината беше представена от самия Мъск, който обяви, че пикапът на Tesla трябва кардинално да промени силите в сегмента, като едно от основите оръжие е r;ekkf екстравагантният подход към дизайна. Според милиардера, сегашните пикапи, изглеждат като близнаци и ако им махнеш емблемата, те няма да се различават един от друг.

Tesla Cybertruck

При пикапа на Tesla тази опасност е избегната, като Cybertruck прилича на автомобил, избягал от снимките на научно-фантастичен филм. При това, първият екземпляр, показан пред публика, беше подложен на какви ли не издевателства (удари с тежки чукове, например), а Мъск заяви, че той издържа и на изстрели от огнестрелно оръжие с калибър 9 мм.

Що се касае до задвижването, Cybertruck ще се предлага с един, два или три електромотора. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималният пробег ще е 800 км. Пикапът е получил адаптивно пневматично окачване, при което пътният просвет се увеличава до 400 мм, а товарната платформа се смъква за по-голямо удобство при товаренето.

Tesla Cybertruck

Въпреки екзотичната си външност, Cybertruck си е пълноценна товарна машина, която може да носи до тон и половина и да тегли ремарке с тегло зо 6,3 тона. Платформата е дълга 190 см, като на нея се побира квадроцикъл (който също е производство на Tesla). Пикапът е и доста проходим, като ъгъла на атака на препятствие е 35 градуса.

Базовата модификация с един мотор, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди и изминава 400 км с едно зареждане ще струва 39 900 долара. Топ-версията е оценена на 79 900 долара, което означава, че Cybertruck ще се продава на цената на добре оборудван Ford F-150. Кога пикапът ще се появи на пазара не е ясно, но Мъск заяви, че компанията му вече приема поръчки.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #5
    18 rate up comment 3 rate down comment
    bg ( преди 4 години )
    Тия явно са се вдъхновявали от филми като Лудия Макс и Съдия Дред и разни такива от 80-те дето се въртяха на видео касетки :-))))
  • #4
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Един там ( преди 4 години )
    Е той Шматарока само на форма наподобява пикап. Окачването му е от кашкавал и товароносимостта, като на комби. Надеждност никаква, грозен, нефункционален и непрактичен. Не зная колко трябва човек да е увреден,за да си го купи при условие, че на пазара има доказани марки.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Донякъде ги разбирам, след като Ривиан и Болинджър вече показаха много добре измислени, макар и различни машини. Ако бяха показали копие на някой от тях, щяха да отнесат много критики. Опитали са нещо различно. Според мен са прекалили, но ще видим.
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-скоро изглежда много странно и наистина все едно е от фантастичен филм излазъл пикапа, но всъщност е доста функционален. На 9-тата снимка най-добре се вижда защо. А и характеристиките, пробега и цената са много добри.
  • #1
    23 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Грозен негрозен пак ще се продава по-добре от фв шматарокь