IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla събра 200 000 поръчки за пикапа си

Безумният дизайн явно не притеснява феновете на марката

Tesla събра 200 000 поръчки за пикапа си

Само преди дни Илон Мъск лично представи първия пикап Tesla, който беше съсипан от критики заради меко казано спорния си външен вид. Въпреки това, интересът към електромобила Cybertruck е огромен, като до момента компанията е получила около 200 000 предварителни поръчки, твърдят медиите в САЩ.

Още по-интересното е, че само за няколко часа след премиерата Tesla е получила повече заявки за Cybertruck, отколко Ford за електрическото си крос-купе Mustang Mach-E, също представено по-рано тази седмица. Вероятно, това се дължи и на факта, че в САЩ пикапите са по-популярни, което означава, че Cybertruck ще задмине и Tesla Model 3 като интерес от страна на клиентите.

Самият Мъск написа в Twitter, че само за първия ден след премиерата на пикапа поръчките са 146 000, като 42% са за версията с 2 електромотора, 41% за тази с 3, а 17% - за варинта с 1 електрически двигател. "И всичко това е без реклама и без никакви платени публикации", похвали се милиардерът.

Потенциалните купувачи на пикапа в случая не рискуват нищо, защото запазването на електромобила за евентуално купуване струва само 100 долара. И ако решат да се откажат на по-късен етап, парите ще им бъдат върнати.

Цените на пикапа Cybertruck варират от 39 900 долара до 69 900 долара, като първите доставки на машината до крайни клиенти ще станат факт едва в края на 2021 г.


 

0 от 500
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Значи 1000 долара депозит означава че отчаяно търсят пари а 100 долара че искат повече фалшифи поръчки като реклама няма угода
  • #15
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    "И всичко това е без реклама и без никакви платени публикации", -малко ли са кълвачити? И туй е фалшива новина за пред инвеститорите. Само слаботоков мой даде пари за туй нещо.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 14 ( преди 4 години )
    За 70% зареждане няма как да са нужни 140квт при положение че батериите варират от 55КВТ за базовия Модел 3 с 400км пробег до 100квт за Модел S с 600км пробег тоест за обикновената Тесла тези проценти са от 38 до 70квт а базовия пикап с 400км пробег вероятно ще има около 100квт батерия и цените на доста модели със сигурност са конКурентни като този пикап или хечбека ФВ ID са добър пример
  • #13
    2 rate up comment 6 rate down comment
    до 12 ( преди 4 години )
    За бързо зареждане (до час) на пътя - и то до около 70% са нужни около 140 КВ за обикновенна Тесла. КАзваш 50% отгоре за пикапа - 210Кв. Колко ел системи ще го издържат? А ако 10 Тесли се закачат? И 'домашното зареждане' - без трифазен ток няма да стане, а и времето ще е едно друго.Че бъдещето е там - там е, но за съжаление не сме още готови, а и цените не са конглокентни. Един електромонил е в пъти по '***' от един с двигател с вътрешно горене' - но не е с пъти по евтин.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 12 ( преди 4 години )
    Що за глупости пишеш разхода ще е вероятно около 50% по-голям от обикновен електромобил както и при ДВГ пикапите така че за еднакво разстояние ще е нужно около 50% повече време за зареждане а никой няма домашно зареждане с повече от няколко КВТ
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 11 ( преди 4 години )
    Ох - олекна ми! До 3 години сигурно и у нас ще прекарат жица дебела колкото палеца ми и ще мога да закача някоя Тесла! Че сега - кат пусна бойлера (2Кв), печката, (2Кв) и пералнята (колко ли е, сигурно и тя 2) и лампите почват да мигат... Викаш можело колкото и да е до 250Кв - сигурно, ама с нашата инсталация сигурно ще трябва да се зарежда един ден за да мога да стигна до комшията, а за по далече - не ми се мисли направо.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 10 ( преди 4 години )
    Не му трябват 160 може с колкото и да е до 250 КВТ а и без това в Европа ще започне да се внася след около 3 години
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Другия ( преди 4 години )
    И аз се бях замислил за едно пикапче - ама като погледнах и аз в 'упътването' - за бързо зареждане му трябвали 160 Киловата (!). В нашта околия май само 'Стомана Перник" имат такава жица (ама не съм и за тях толкова сигурен), та и аз се отказах...
  • #8
    1 rate up comment 9 rate down comment
    nekoj ( преди 4 години )
    Мислех да си взема един, ама погледнах в упътването - пишеше че е добре всеки собственик да си носи и потративна атомна централка да го зарежда от време на време - и се отказах!
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Донт бълийв дъ хайп ;)