IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 влезе в "Клуба на избраните"

Електрическият седан получи право да бъде такси в Ню Йорк

Tesla Model 3 влезе в

Най-достъпният електромобил на Tesla - Model 3, записа ново постижение. Тя става първият член на "Клуба на избраните", който е оборудван с електрически силов агрегат. А отличителният знак на членовете на този клуб е жълтият цвят, съобщава изданието Electrec.

До това се стигна, след като комисията на Ню Йорк за таксита и лимузини официално разреши Tesla Model 3 да се използва в качеството на легендарния "къб" (така се наричат жълтите таксите, използвани в града). Включването на електомобила означава и промяна в категориите на ню-йоркските таксита, които сега се деляха на машините с двигател с вътрешно горене, хибриди и транспорт на алтернативно гориво.

Все пак се отбелязва, че властите в един от най-големите мегаполиси в света не са пионери в тази област. В момента на територията на САЩ Tesla Model 3 активно работи като такси - например, в Медисън (столица на щата Уисконсин) още преди време се появи напълно "зелен" автопарк от 40 електромобила.

В Европа подобна практика също се среща. От няколко години в Астердам работи служба за таксита, съставена от електромобили на Tesla. До миналата година те бяха само от Model S, но бройката им достигна 100 след включването на серия кросоувъри  Model X.

Снимка: Electrec

0 от 500