IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S стана "мечтаната кола на Америка"

Електромобилът изпревари по популярност икони като Mustang и Corvette

Tesla Model S стана

Tesla Model S е ветеранът в гамата на производителя на електромобили, но въпреки това е в състояние да покори въображението на любителите на автомобили. Това важи най-вече за Щатите, където Model S спечели престижната награда "Dream Car" (мечтана кола).

Призът се връчна след проучване на автомобилния сайт Autowise, което трябва да определи кои автомобили се считат за коли-мечта от американците. За целта уебсайтът обединява 100 000 публикации в Twitter със съответните ключови думи и хаштагове (като #dreamcar, например) за конкретен срок (в случая от юли до септември 2019 г.).

Dream Car
Вижте картата с резултатите по щати.

Tesla Model S доминира при повечето американци при определяне на "мечтаната кола". Електрическият седан печели топ-места в повече от 20 щата, докато класираният на второ място Ford Mustang е победител в 13 щата.

Като цяло, проучването на Autowise показва значителен ръст на интереса към електрически модели, което обяснява увеличението на продажбите на Tesla в последните месец. Посочва се, че компанията прави всичко възможно да се превърне в производител на масови автомобили, но и не пропуска шанса да покаже нещо изключително, каквото ще е бъдещият Tesla Roadster.

Снимки: Teslari

0 от 500