IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е по-бърз: Tesla Model S или Mercedes-AMG GT 63

7-минутно видео с три драг състезания между двата модела

Кой е по-бърз: Tesla Model S или Mercedes-AMG GT 63

Това седемминутно видео в YouTube е малко по-различно поради факта, че, че всъщност представя три драг състезания между електрическия автомобил Tesla Model S P100D и Mercedes-AMG GT 63 4-Door. Дали американският модел ще успее да надделее над немската машина?

Под капака на мощния автомобил на Mercedes е монтиран V8 двигател с туин-турбо, развиващ 577 конски сили. Това го прави страхотен противник за всеки, дръзнал да му се опълчи в драг състезание, независимо дали става въпрос за суперавтомобил с две врати или електрически супер седан.

Този автомобил наистина има впечатляващи технически характеристики, но въпреки това електрическата Tesla би Mercedes-AMG GT 63 4-Door както на старта, така и по време на цялото състезание - стандартната една четвърт миля, или 402 метра. Във второто състезание обаче, когато двамата водачи се размениха, победата бе за немската машина.

Видеото показва също така състезание, при което и двата автомобила започват да ускоряват със скорост от 80 км/ч. Горкото немско "бензиново чудовище" - електричката го отнесе за миг. Трябва да се признае обаче, че в този случай водачът на Mercedes-AMG направи малка грешка.

Прави впечатление също така, че американският електрически автомобил и неговият конкурент с ДВГ консумираха приблизително еднакво количество електричество и бензин, съответно. Те загубиха гориво за цели 80 км.

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Reptile ( преди 4 години )
    Що не тествахте от 150 до 250, сигурно защото Теслата трябва да пристигне на финала след кафе време, ама водача няма да може да седне на кафето, защото ще търси зарядна станция...
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тесла след 200г може би ще стане Мерцедес,но звездата на пътя е Mercedes Benz AMG!Всички друго е ......
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тесла след 200г може би ще стане Мерцедес,но звездата на пътя е Mercedes Benz AMG!Всички друго е ......
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Ха ( преди 4 години )
    Поредният глупав тест без практическо значение.Кой ли ще победи на 1 миля или на писта и на кой му дреме,че тесла била с малко на удобни за нея дисциплини ? В крайна сметка ако дойде ред цел колите да могат да се карат с пробег на нормални коли и разумно време за зареждане винаги бих предпочел добре изработения мерц или който и да е автомобил в премиум сегмента от автомобилен производител, вместо пластмасовата некадърно сглобена измама на Мъск с таблет от 3 долара вътре.
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    USA ( преди 4 години )
    Tesla е номер 1
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    550d ( преди 4 години )
    Тиф е автомобилен съзтезател и както може да кара ДВГ така може и ел. коли. Аз също все още карам дизел но нямам търпение си взема и аз ел. кола и да разкарам всички дизели в семейството.
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    до 3-ти ( преди 4 години )
    Мерца е 160К щото "изрботката" на теслата е като за 60К!
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    до 2ри ( преди 4 години )
    Защото Теслата е 100К долара, GT 63 е 136К а 63 S е 160К най-бързата версия на Модел S ще излезе до 1 година и тя ще може да се сравнява с 63 S иначе за сегашната Тесла е ясно че при над 160км в час издиша спрямо ДВГ моделите а при над 200 трудно ще мине дори Golf R и никой не го отрича
  • #2
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Първо, защо с по-слабият двигател на Мерцедес ?! Има 63sВторо, защо само ускорение ?! На ринга Теслата се ......Трето, след няколко месеца ще излезе вариант с 800 к.с.Пънат се вече.....
  • #1
    12 rate up comment 18 rate down comment
    до кога ( преди 4 години )
    До кога, с тези манипулативни видеа. Разбрахме че са зомбирали и авто предаванията да прокламират деградацията на двигателите.Дразнещо..как нах-итявлените мотористи станаха жичкаджии.Семейството на Тиф цял живот се издържаше от бензина..сега вика уффф..Аман от тъпни,който иска тролей да си взима.Стана като с обратните,никой не ги дири *** те се навирят .