IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo потвърди отказа от спортен модел

Компанията спира производството на малкото купе 4C

Alfa Romeo потвърди отказа от спортен модел

Само преди дни стана ясно, че ръководството на Alfa Romeo предвижда отказ от разработката на нови спортни модели. Оказва се, че промените в компанията ще засегнат и сега съществуващите автомобили от тези класове. А първият от тях е малкото спортно купе 4C.

Официални представители на италианската марка потвърдиха, че е взето решение производството на автомобила за бъде прекратено. То стартира през 2013 г., а през 2015 г. към купето се присъедини и роудстър с името Spider. След спирането на производството на двете версии моделът ще може да бъде закупен, само ако при дилърите са останалите бройки. Твърди се, че във Франция има 20 непродадени автомобила.

Alfa Romeo 4C

Припомняме, че Alfa Romeo 4C е оборудван с 4-цилиндров турбомотор с мощност 240 к.с. Автомобилът е със средно разположение на двигателя и олекотена конструкция, като тежи по-малко от 900 кг.

Отказът от 4C е част от новата стратегия на Alfa Romeo, заради която ще бъдат закрити и останалите спортни проекти. Вместо това, компанията ще заложи на разработката и производството на модели, които носят приходи. Досега този подход не е особено успешен, тъй като дори пускането на пазара на седана Giulia и кросоувъра Stelvio не помогна на бранда да увеличи кой знае колко продажбите си в Европа.

Alfa Romeo 4C

Все пак бъдещето на италианската марка изглежда по-светло след сливането на концерна FCA, който е собственик на Alfa Romeо, и френската група PSA. Това ще даде на бранда достъп до съвременни технологии, с каквито той не разполага в момента.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С най-доброто шаси в С сегмента и най-лекият и способен седан по улиците не знам кой не разполага с технологии. Ако броим таблетите, които напоследък слагат повечето по интериора - вероятно да, Алфа не разполагат. Ся четох ревюто на третата серия в Топ Гиър и всяка втора дума им е как, въпреки че е изцяло на ново шаси коката е некомфортна и не спортна. Джулията била за пример в това отношение. *** липсата на технологии хахаха :)