IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo се отказа от спортните коли

Компанията добавя два нови кросоувъра в гамата си

Alfa Romeo се отказа от спортните коли

Преди година компанията Alfa Romeo публикува така наречената "пътна карта", която трябваше да покаже развитието на моделната гама на компанията до 2022 г. В нея основна роля играеха две бъдещи хипотетични машини със спортен характер - GTV и 8C. 

Плановете на марката обаче са претърпели значителни промени, твърди Automobile Magazine като се позовава на изпълнителния директор на FCA Майк Менли. Според него, Alfa Romeo ще съкрати радикално гамата си заради оптимизация на разходите. В нея ще отанат само модели, които носят приходи, тоест масовите, докато нишовите спортни коли ще изчезнат.

Alfa Romeo

Във финансовия отчет на FCA може д се види обновена версия на същата тази "пътна карта", от която стават ясни мащабите на готвените съкращения. Така, в гамата на Alfa Romeo ще останат само седана Giulia и кросоувърът Stelvio, като италианците се отказаха от удължените и версии. Обновените 2 модела ще се появят през 2021 г.

А на картинката се появят две "новини", които отново са кросоувъри. Единият от тях, по всяка вероятност, е серийната версия на показания неотдавна Tonale, която трябва да се появи догодина. Тя ще получи хибридно задвижване. Вторият е чисто електрически кросоувър, който ще замени напускащия  хечбек Giulietta. 

Засега не е ясно, дали промяната в плановете на Alfa Romeo е свързана с предстоящото обединение между алиансите FCA и Peugeot-Citroen. Отказът от спортните модели и от инвестициите в тях означава, че ще се търси избягване на вътрешната конкуренция с други брандове от концерна.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 9 rate down comment
    asd ( преди 4 години )
    няма смисъл да се мъчат.... време беше да се откажат
  • #5
    35 rate up comment 4 rate down comment
    Петър Красимиров ( преди 4 години )
    И трактори да правят пак ще са по-спортни от скучните германци!!!
  • #4
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Че те Джулията и Стелвиото са си бая спортни. Ча да са се отказали. Да не говорим за Quadrifoglio-то. Просто има много повече смисъл да правят crossover-и с оглед на това, което се продава на пазара.
  • #3
    25 rate up comment 6 rate down comment
    555 ( преди 4 години )
    Още една легенда последва Ланчия. Лека нощ, Алфа Ромео...
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    хаха ( преди 4 години )
    Като се откажат от спортните модели да сменят и името от Алфа на Бета!
  • #1
    46 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фен съм на марката, винаги съм харесвал Алфа Ромео още преди да изкарам книжка и от както имам СУМПС карам само алфи! Но последните години направо я мъчат марката, по-добре да я закрият докато е време! Дори ако концерните FCA и PSA се слеят каква вътрешна конглокенция при спортни модели? PSA нямат нищо спортно което може да стъпи на малкия пръст на Алфа Ромео... Алфа да се откаже от спортни модели е все едно папата да стане мюсюлман, пълен резил...