IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group няма да прави Skoda достъпна марка

Идеята е на концерна е чешката компания да не се конкурира с брандовете VW и SEAT

Volkswagen Group няма да прави Skoda достъпна марка

Преди по-малко от месец от Volkswagen Group обявиха, че новата стратегия на концерна предвижда промяна на позиционирането на две от марките. Идеята е SEAT да се разположи над масовия сегмент, докато Skoda да се насочи към бюджетната част от пазара и да се конкурира с брандове като Dacia.

Това изявление сериозно притесни феновете на чешката марка, а също така и работниците в нейните заводи. То обаче беше опровергана от генералния директор на Skoda - Бернхард Майер, който заяви, че основните оръжия на марката - простор, функционалност, дизайн и съотношение на цена и качество, ще се запазят. И съответно, това няма да доведе до промяна в нейната политика.

Експертите обаче са на малко по-различно мнение, тъй като очакват именно Skoda да се превърне в основния аутсайдер сред марките на Volkswagen Group. Основната цел на генералния директор на концерна Херберт Дийс е да бъде избегнато дублирането между марките, като съответно се увеличи рентабилността на корпорацията. Съответно, подобна стратегия ще усили позициите на бранда VW, като намали конкуренцията с марките Skoda и Seat.

Предвижда се Skoda да продава автомобилите в пределите на 10 000-20 000 евро, въпреки че флагманът на марката - Superb, е по-скъп и това ще се запази и при следващата генерация на модела. Според Бернхад Майер, фактът, че Skoda Superb ще се произвежда заедно с VW Passat в новия завод на концерна, е доказателство за увереността в бъдещето на чешката марка.

Снимка: Skoda

0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    БЕЛ ( преди 4 години )
    Статии или статий,а сега? Кой е спал в час?
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Аутомедия ако искате да напишете нещо повече има доооста подробни статий на немски използвайте просто гугъл транслейт...Вече е написано по темата а именно,че 2025година Купра ще погълне Сеат и ще мине ниво по нагоре от Фолксваген ,Ауди Лукса Фолксваген и Шкода ще разделят по долния сегмент като Шкода ще се ориентират по към Източна Европа..
  • #1
    21 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    поредното доказателство колко умни са швабите фолксваген трябва да са средния ешалон шкода висок клас ауди премиум порше спорт кар а сеат бюджетен автомобил но противно на логиката немеца оплесква всичко до което се докосне