IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group няма да прави Skoda достъпна марка

Идеята е на концерна е чешката компания да не се конкурира с брандовете VW и SEAT

Volkswagen Group няма да прави Skoda достъпна марка

Преди по-малко от месец от Volkswagen Group обявиха, че новата стратегия на концерна предвижда промяна на позиционирането на две от марките. Идеята е SEAT да се разположи над масовия сегмент, докато Skoda да се насочи към бюджетната част от пазара и да се конкурира с брандове като Dacia.

Това изявление сериозно притесни феновете на чешката марка, а също така и работниците в нейните заводи. То обаче беше опровергана от генералния директор на Skoda - Бернхард Майер, който заяви, че основните оръжия на марката - простор, функционалност, дизайн и съотношение на цена и качество, ще се запазят. И съответно, това няма да доведе до промяна в нейната политика.

Експертите обаче са на малко по-различно мнение, тъй като очакват именно Skoda да се превърне в основния аутсайдер сред марките на Volkswagen Group. Основната цел на генералния директор на концерна Херберт Дийс е да бъде избегнато дублирането между марките, като съответно се увеличи рентабилността на корпорацията. Съответно, подобна стратегия ще усили позициите на бранда VW, като намали конкуренцията с марките Skoda и Seat.

Предвижда се Skoda да продава автомобилите в пределите на 10 000-20 000 евро, въпреки че флагманът на марката - Superb, е по-скъп и това ще се запази и при следващата генерация на модела. Според Бернхад Майер, фактът, че Skoda Superb ще се произвежда заедно с VW Passat в новия завод на концерна, е доказателство за увереността в бъдещето на чешката марка.

Снимка: Skoda

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ивайло ( преди 4 години )
    Супърп Скаут на изложението в София е страхотна всичко което може да иска човек 70 000 лв.
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Ней ( преди 4 години )
    Колега, какъв висок клас те тресе за шкодичките, бе, че чак над VW ги сложи, папагал, да нямаш някоя дърта Шкода да се мъчиш да я продадеш, че ги хвалиш тези каруци като *** баничка:)))
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Paiak ( преди 4 години )
    Paiak !
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Скъпа марка е марка за която хората оценяват и са склонни да дадът пари." Това важи и да Дачия - хората я оценяват и са склонни да дадат пари... това прави ли я "скъпа марка" ?
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 Скъпа марка е марка за която хората оценяват и са склонни да дадът пари. Пък какво предлагат за тези пари я прави надценена или не.
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #7 скъпа марка? ти верно ли? - това че вдигат цените не я прави скъпа марка, а просто те скубят за същото нещо повече пари.
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Когато имаш скъпа марка, но не ти трябва, по-добре я спри и направи нова евтина. Пък ако ти трябва по-нататък, винаги можеш да върнеш старата. Да смъкнеш цената на марка е лесно, но да я вдигнеш отново е скъпо.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    шкода трябва да поевтинява - не да поскъпва. Това е лудост... още малко ако поскъпне трябва да са луди хората да ги купуват.
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Шкода тамън си създаоха име което не се асоциира с работен кон. И те да вземат да ги върнат обратно ще е безумно.
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Шкода и дизайн?