IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото Porsche Macan ще развива 700 к.с.

Компанията от Щутгарт потвърди разработката на кросоувър на ток

Електрическото Porsche Macan ще развива 700 к.с.

Германската компания Porsche потвърди слуховете за разработката на изцяло електрическа версия на кросоувъра си Macan. Тя ще бъде и най-мощната в гамата на модела, като ще развива 700 к.с. и 1017 Нм въртящ момент.

Според Джулиан Бауман, който ръководи отдела за разработка на кросоувърите на Porsche, новият Macan ще продължи да се предлага със стандартни двигатели с вътрешно горене, но ще получи и версия на ток.

Porsche Macan

"Някои от нашите клиенти просто не са готови за електромобили", коментира Бауман.

Електрическият Macan ще се отличава значително от стандартния SUV, тъй като ще бъде изграден на платформата на първия модел на ток на Porsche - седана Taycan. Това е новата разработка на концерна Volkswagen Group, част от който е и Porsche - Premium Platform Electric (PPE).

Porsche Macan

Самият Бауман добави, че кросоувърът на ток ще се води моделна година 2020 г., което означава, че премиерата му ще бъде съвсем скоро. Мощността от 700 к.с. ще се осигурява от два електромотора - по един на всяка ос. Тези показатели ще се отнасят за версията Turbo S, която ще се разположи на върха на гамата на модела. Базовият вариант ще развива около 400 к.с.

Снимки: Porsche

0 от 500