IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обнови и пикапа Titan

Промените са засегнали дизайна, двигателя и системите за безопасност

Nissan обнови и пикапа Titan

Компанията Nissan представи обновения пикап Titan, моделна година 2020, като това стана на специалното мероприятие State Fair Texas.

Моделът се предлага в 2 варианта на кабината и 5 на техническото оборудване (S, SV, Pro-4X, SL и Platinum Reserve), като те предлагат различно оформление на екстериора и интериора. Двигателят за всички модификации е еднакъв -  познатият 5.7-литров V8, като мощността му вече е увеличена до 400 к.с. и 560 Нм. Нова обаче е 9-степенната автоматична скоростна кутия, която заменя старата 7-степенна от същия тип.

На външен вид Titan 2020 се отличава с преработена предна броня, нови задни и предни LED светлини, като вторите са налични за модификациите Pro-4X, SL и Platinum Reserve. Предлагат се също нови джанти, двоен панорамен покрив както и 3 допълнителни цвята в гамата-Red Alert, Baja Storm и Cardinal Red.

Nissan Titan 2020

Интериорът е сходен с този на предишния модел, като новостите в обновения пикап са 8-инчов екран, който може да бъде заменен по желание с 9-инчов сензорен такъв. Предлага се и 7-инчов приборен дисплей за водача, както и допълнителни ръкохватки. Собствениците ще могат да се възползват също от WiFi точка, достъпна за 6 устройства и възможност за свързване със смарфон чрез Android Auto или Apple CarPLay. Отвътре няколкото версии се различават единствено по цвета на детайлите.

От Nissan са се спрели и върху сигурността, добавяйки системата Safety Shield 360 на всички модификации. Тя може да спре пикапа автоматично при движение назад или ако засече пешеходец в непосредствена близост. Други предимства на Safety Shield 360 са възможностите да предупреждава при наличие на обект в сляпата зона, както и при напускане на лентата. Пътниците могат да разчитат и на допълнителна защита от общо осемте въздушни възглавници.

Новият Titan разполага също с помощни функции, подпомагащи шофирането извън пътя. Такива са асистентът за потегляне по наклон, както и този за спускане. Към офроуд оборудването е наличен и електронно заключващ се диференциал. Засега не е известна информация относно цената или други показатели на пикапа.

Снимки: Nissan

 

0 от 500